НБА се завърна с горчив привкус

0
448

След дългото чакане цяло лято най-накрая стигнахме до момента, в който отново можем да гледаме извънземен баскетбол. В Кливланд настроението бе приповдигнато и множество въпроси и истории, свъразни основно с Кайри и ЛеБрон, обливаха медийното пространство преди началото на сблъсъка между Кавс и Селтикс.

Светът бе готов за поредния баскетболен спектакъл и началото на мача даде доза еуфория на всеки един фен, запален по красивата игра. Около пет минути по-късно всичко се промени. Лоб на Кайри Ървинг насочен към Гордън Хейуърд не намери целта си. Крилото на Бостън се приземи странно и кракът му не издържа.

Как отсътвието на Хейуърд ще окаже влияние върху Бостън е тема на разговор за друг път. В момента единственото, което можем да направим, е да му пожелаем безпроблемно възстановяване.

Подобни бяха и настроенията в залата. Състезатели на Кливланд и Бостън забравиха цветовете на униформите си и фактът, че трябва да са противници след инцидента. ЛеБрон Джеймс и Айзеа Томас бяха в съблекланята на Бостън на полувремето, за да питат какво е състоянието на Хейуърд. Кавс спечелиха мача, но всичко случващото се на игрището някак си остана на заден план.

***

Междувременно в Чикаго се разигра друга тъжна сцена. Отборът на Булс, който изглеждаше в трагично състояние преди началото на сезона, успя допълнително да влоши ситуацията си.

Сблъсък по време на тренировка между Никола Миротич и Боби Портис, при който страстите видимо са ескарили. Портис нанася изненадващ удар в лицето на Миротич, който в последствие е закаран в болница. Според информацията отвъд океана испанецът, родом от Черна гора, има сериозна фрактура на лицето и сътресение, като не е ясно колко време ще остане извън игра.

Очаква се „биковете“ да реагират на ситуацията и да последва дисциплинарно наказание спрямо Портис, като не е ясно дали това ще се случи и каква би била тежестта му.

UPDATE: Булс са взели решение да накажат Портис за 8 мача.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here