Коби Браянт, легенда на ЛА Лейкърс и един от най-великите баскетболисти за всички времена, е загинал в катастрофа с хеликоптер в района на Калабасас. На борда на превозното средство е имало 9 човека, като няма оцелели.

Катастрофата се е случила в неделя (26.01.2020) малко преди 10ч. сутринта в близост до Las Virgenes Road и Willow Glen Street, хълмист район в Калабасас.

Според Дарил Озби (L.A. County Fire Chief), има постъпил сигнал на тел.911 за паднал хеликоптер предизвикал пожар в района на Калабасас в 9:47 сутринта. Когато пожарникарите са пристигнали на мястото са установили сериозен пожар, който заедно с терена е оказал затруднения при първоначалното достигане до катастрофиралия хеликоптер. Пожарната служба е била мобилизирала общо 56 човека.

„Сред пожарникарите, които се бореха с пожара, за да се достигне до катастрофиралото превозно средство, бяхме обурудвали и парамедици, които при влизане в хеликоптера да окажат първа помощ в случай че има оцелеи. За съжаление такива нямаше.“ споделя още Озби.

Джери Кочариян, случаен свидетел на катастрофата споделя:

„Не звучеше както трябва. И летеше прекалено ниско. Нямаше как да се приземи успешно заради мъглата.“
Според Кочариян, хеликоптерът е навлязъл в облак от мъгла и след това се разбива в хълмовете.
„Имаше огромна експлозия. Никой не може да оцелее след такова нещо“

 

МАРШРУТ НА ПОЛЕТА

Според репортите, хеликоптерът (Sikorsky S-76B) е излетял в 9:06 сутринта от летище „Джон Уейн“, минал е през Бойл Хайтс покрай Доджър Стейдиъм, кръжал е известно време над Глендейл, след което се е насочил към Калабасас.
От видеото с траекторията на полета се вижда, че хеликоптерът достига Глендейл около 9:20, след което остава да кръжи на едно място в продължение на 13 минути. Пилотът е бил в контакт с навигационния център и е изчаквал инструкции и маршрут. Климатичните условия не са били благоприятни. В 9:33ч. хеликоптерът поема по зададен маршрут. Дванадесет минути по-късно (9:45ч.) полет (N72EX) изчезва от радара в навигационния център.

В досието на машината не се откриват каквито и да било случаи на неизправност. Хеликоптерът е произведен през 1991г. Компанията производител (Sikorsky) пусна официално изявление, че ще окаже пълно съдействие при разследването.

Крайната дестинация на полет (N72EX) е била на 15 мин северно от мястото на инцидента.

 

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here