Крис Бош остава извън плановете на Пат Райли и Маями Хийт

0
262
Крис Бош, 14.02.2014 @ Оукланд | NBA.com

Престоят на Крис Бош в Маями е към своя край. Новината бе обявена от президента на тима, Пат Райли, по време на първата официална среща на отборите в лигата с представители на медиите (media day).

Струва ми се, че Крис все още се надява и вярва, че ще може да играе, но пред нас няма такава опция. Позицията ни след последните физически тестове е категорична, а именно, че кариерата му в Маями най-вероятно приключва.

Пат Райли

По-рано тази година (февруари) Бош бе диагностициран със съсирек в кръвта и се наложи да пропусне остатъка от сезона. Въпросната диагноза застава срещу името на Крис Бош за първи път през 2015 година, като тогава „съсирекът“ достига до белите дробове на играча и излага живота му на риск.

Двете страни (отборът и играчът) имаха разминавания по отношение на предварително поставената прогноза за възстановяване през този сезон, като Бош се опита да убеди клуба, че е готов за игра по време на плейофите. Вариантът с инжектиране на разредители на кръвта не беше опция за ръководството и Хийт оставиха звездата си на пейката. Създалата се „странна“ ситуация в началото на плейофите тази година предизвика спекулации около това, че ръководството на Маями се опитва да държи играча извън игра, за да се отърве от контракта му.

Никога не ни е минавало и през ум дори. Ако не ни беше грижа за Крис, то със сигурност щяхме да го пуснем да играе в плейофите.

Пат Райли

Крис Бош пристига във Флорида през 2010 година, като заедно с ЛеБрон Джеймс, и Дуейн Уейд сформират едно от най-великите „big3“ ядра в историята на лигата.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here