Промени в правилата. Попович за отказването на Дънкан

0
653

Стратегията с умишленото фаулиране, известна още като Hack-A-Player, е една от най-дискутираните теми през последните няколко години, като мнозина смятат, че това няма място в играта. От лигата обърнаха сериозно внимание на проблема и вчера излезе официално изявление, което води до няколко промени в правилата:

  • Настоящото правило за нарушения, извършени далеч от топката, се прилага в последните две минути на редовното време и последните две минути на всяко продължение. Спрямо него фаулираният отбор получава правото да изпълни един изстрел от наказателната линия и да запази притежанието върху топката, вкарвайки я в игра от страничната линия. От следващия сезон това правило влиза в сила за последните две минути на всяка една четвърт.
  • При вкарване на топката в игра, фал на отбора, който се намира във фаза защита, преди топката да е напуснала ръцете на играча, който се опитва да вкара топката, ще бъде санкциониран по същия начин като нарушение извън игрова ситуация в последните две минути на всеки период – един наказателен изстрел и запазване притежанието на топката.
  • Ако играч се опита да скочи на гърба на друг играч, за да извърши умишлен фал (най-често по време на стрелба от наказателната линия), това ще бъде тълкувано като грубо нарушение – Flagrant 1.

* * *

Грег Попович говори пред медиите за пенсионирането на Тим Дънкан, като това е може би най-емоционалното интервю, което треньорът някога е давал:

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here