Настроенията преди мач №3

0
188

Кливланд Кавалиърс изостават с 2:0 във финалната серия срещу Голдън Стейт Уориърс и надеждите за титла на феновете от Охайо все по-интензивно започнаха да се изпаряват.

За цялата история на лигата има точно три случая, в които отбор стартирал серията с две игри пасив печели титлата:

  • 1969г., Бостън Селтикс: Бил Ръсел и компания ще развалят предварително подготвената празнична програма в Лос Анджелис, печелейки мач №7.
  • 1977г., Портланд Трейл Блейзърс: в края на първия сезон след сливането на двете лиги (АБА и НБА) до последната фаза в плейофите достигат отборите на Филаделфия и Портланд. Сиксърс са имали в състава си най-голямата баскетболна звезда по онова време – Джулиъс „д-р Джей“ Ървинг и са били считани за абсолютен фаворит за титлата. Нелепо сбиване между Дарил Доукинс и Морис Лукас, както и извънземното представяне на Бил Уолтън ще обърнат серията в полза на Трейл Блейзърс.
  • 2006г., Маями Хийт: Пат Райли, Дуейн Уейд…

С въпросните две победи във финалната серия, Голдън Стейт вече имат 7 последователни успеха над своя съперник от Кливланд.

Уориърс затвориха миналогодишната финална серия с три последователни успеха, в последствие „удариха“ Кавс на два пъти през текущия сезон и сега във финалите записаха още две победи.

2

Настроенията в лагера на Кавалиърс:

Не сме обезкуражени. По-скоро сме ядосани. Трябва да покажем по-здрава игра. Трябва да играем физически ориентиран баскетбол и да приемем резултата такъв какъвто е.

– Тайрън Лу

Кавс задължително трябва да решат проблема с допускането на грешки. В двете изиграни срещи до момента, Кавалиърс са допуснали 35 грешки довели до 51 реализирани от противника точки. Самият ЛеБрон има на сметката си 11 грешки.

Напълно разбираме ситуацията, в която се намираме. Трябва да играем доста по-добре ако искаме да променим нещо.
Все още сме тук. Все още имаме шансове. Трябва да открием по какъв начин можем да бъдем по-силни.

Няма как да допускаме толкова много грешки срещу такъв „исторически“ отбор и да очакваме да победим. Самият аз допуснах множество грешки, които бяха материализирани от съперника.

– ЛеБрон Джеймс

По последна информация, състоянието на Кевин Лов не дава основание на лекарите да го задържат извън игра и по всяка вероятност ще бъде на разположение на Лу за предстоящата среща.

3

Настроенията в лагера на Уориърс:

Чувстваме се доста уверени в себе си, но в никакъв случай не се надценяваме. Би било грешно да си мислим, че сме си свършили работата и сме намерили съвършената формула за успех над Кавс.

Представянето ни в Кливланд ще бъде голям тест за нас. Те разполагат с невероятна публика, а и предвид развоя на първите две срещи, съвсем нормално е да очакваме съперника да излезе двойно по-мотивиран и решен за победа.

– Стеф Къри

Със сигурност не отиваме в Кливланд с настройката, че сме ги били 7 последователни пъти. Това не е нашата нагласа. Ако само за миг насочим мислите си в тази посока сме обречени. Нашата нагласа е – предпазихме домашния терен, сега нека спечелим един мач далеч от дома.

– Дреймънд Грийн

Стийв Кър може да стане едва втория треньор в историята (Джон Къндла от Минеаполис Лейкърс 1949, 1950г.) спечелил две последователни титли в първите си два сезона начело на отбор.

Разбира се, като част от втората династия на Булс и две от шампионските титли на Спърс, Кър отлично знае, че не е редно да се подценява съперника точно в този момент.

Има още доста път пред нас, за това и не празнуваме. Достатъчно уверени сме в способностите си, но така или иначе не ни е комфортно когато знаем, че срещу нас е ЛеБрон. Той е един от най-великите играчи в историята.

– Стийв Кър.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here