Кливланд прегази Торонто в мач №5

0
119
Торонтомач №5КливландИзточна КонференцияНБА Плейофи 2016
78:116ФиналиCLETOR
32
  • След като Торонто изравни серията се появиха въпроси може ли Раптърс да шокират света. В мач №5 нямаше никакви съмнения, относно това кой е по-добрия от двата отбора.
  • Мачът започна с предимство за Кливланд и ранна серия от 11-0 им даде двуцифрен аванс в средата на първата четвърт. Кавс работеха на пълни обороти, като в същото време Раптърс изпитваха сериозни затруднения в нападение. Нова серия от 17-3 в края на четвъртината позволи на домакините да се оттеглят при резултат 37-19 в тяхна полза.

  • Събитията продължиха да се развиват по сходен начин и във втората четвърт, като на полувремето Кливланд водеше с 65-34. Това е най-голямата разлика след първите 24 минути в плейофен мач от финалите на дадена конференция в НБА. Кевин Лъв, който бе силно критикуван за представянето си при двете гостувания в Торонто, записа 19 точки през първото полувреме при 100-процентова успеваемост от полето (6/6).

  • Нищо не се промени след почивката. Раптърс се бяха примирили с мисълта, че няма как да спечелят този мач. Кливланд пък продължаваше да увеличава аванса си и след три четвърти водеше със 100-60. В заключителния период двамата треньори изпразниха скамейките и резервите доиграха мача.
  • Раптърс допуснаха да бъдат доминирани при борбите, като нямаше състезател в редиците на Торонто, който да е овладял повече от пет. В същото време гостите допуснаха твърде много грешки, които доведоха до лесни точки за Кавс. След края на третата четвърт Раптърс имаха на сметката си цели 17 търноувъра.
  • Йонас Валанчунас записа игрови минути за първи път от мач №3 срещу Маями. Центърът влезе от пейката, но присъствието му нямаше как да повлияе на случващото се на игрището.
  • Кливланд се върна към изключително високи проценти на успеваемост при стрелбата от тройката. В същото време Кавс успяха да неутрализират Лаури и ДеРоузан с агресивна игра в защита, като принуждаваха някой от ролевите играчи на Торонто да се наеме със задачата да отбелязва точки.
  • Това е втората най-голяма победа в историята на финалите в Източната конференция, след като Селтикс надиграват Филаделфия със 121-81 през далечната 1982.
  • Мач №6 от серията е в петък, като Кавс със сигурност ще искат да приключат колкото се може по-бързо. Раптърс играят значително по-добре пред собствена публика, но ще им бъде доста трудно да повторят подвига от мачове № 3 и 4.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here