Без сериозни увреждания в коляното на Къри. Остава извън игра поне за две седмици

0
467

Според Ейдриън Вожнаровски резултатите от ядрено-магнитния резонанс отхвърлят възможността за някакви сериозни увреждания в коляното на Стеф Къри.

Става въпрос за съвсем леко навяхване на дясното коляно (преразтежение на Вътрешната Странична Връзка – MCL), като предполагаемия период за възстановяване е около две седмици.

По дефиниция, преразтеженията са свързани с разкъсване в тъкънта на връзката или сухожилието (лигамента). Когато имаме преразтежения от Първи разред (Grade 1), то въпросните разкъсвания са съвсем микроскопични и не се налага хирургическа намеса за възстановяването им.


Друг американски репортер, Марк Стайн съобщава, че към момента Уориърс остават Къри извън игра за две седмици, след което на играча ще му бъде съставена оценка на състоянието.
Това само по себе си, не означава че задължително ще бъде готов за игра след изтичането на въпросния срок.

 

Навяхване на коляното?

Травматична повреда получена в резултат на временно преминаване на границите на нормалната подвижност на дадена става или възпроизвеждане на ненормални за нея движения.

В следствие на това движение ставната торба и ставните връзки се преразтягат, без да се наруши анатомичната им цялост, или са налице минимални частични разкъсвания.

Ситуацията

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here