Драма в Лос Анджелис

0
569

Лос Анджелис Лейкърс, изпращайки последния сезон на Коби Брайънт с най-лошия рекорд в историята на организацията, са изправени пред потенциално нова кризисна ситуация, включваща талантливият новобранец Ди’Анджело Ръсел.

Според източници отвъд океана, някои от съотборниците на Ръсел са изгубили респект и доверие към него след като през миналата седмица изскочи видео, в което Ръсел записва личен разговор между него и съотборника му, Ник Йънг. Йънг няма представа, че е записван по време на разговора.

Ник Йънг е част от звездната двойка, включваща австралийската рапърка Иги Азалия, като двамата се сгодиха през миналото лято. Видеото, което се появи в социалните мрежи, показва как Ръсел записва Йънг докато му задава въпроси дали е бил с други жени.

Докато все още остава мистерия как видеото е станало публично достояние, хора близки до отбора споделят, че това е довело до голямо напрежение в съблекалнята и е един от факторите, допринесли за тоталния разгром от Юта (123-75) преди няколко дни. Загубата беше най-голямата такава в историята на тима.

Някои от по-висшестоящите лица на Лейкърс са запознати със ситуацията и са смаяни от поведението на Ръсел, но към момента са избрали да не се намесват. Остин Браун, агентът на пойнт-гарда на Ел Ей, е отказал да коментира ситуацията.

Ето какво казва човек от организацията: „Това е неуспешна и детинска шега, както и грешка на Ди’Анджело и той трябва да бъде отговорен за действията си, но се надявам критиките по негов адрес да не са прекалено много. Към момента съотборниците му се справят със ситуацията, като го оставят в пълна изолация.“

Появата на видеото е тема на разговори в съблекалнята през последните дни и е довело до обтягане на отношенията между Ръсел и голяма част от останалите състезатели.

В една от скорошните отборни срещи по време на закуска нито един от играчите на Лейкърс не е пожелал да бъде на една маса заедно с Ръсел. В друг случай пък Ръсел се е появил в съблекалнята и е седнал до гардът на Лейкърс, Лу Уилямс, който е станал и си е тръгнал.

Ситуацията е лоша. Едва ли може да се влоши повече. И преди това имаше проблеми с доверието между всички. Сега то липсва изцяло.

В края на видеото, докато все още записва, Ръсел съобщава: „Радвам се, че сподели с видеото ми всичко това“, при което реакцията на Ник Йънг е учудено и изненадано „А?“.

Няколко пъти през сезона треньорът на Лейкърс, Байрън Скот, направи изказвания в медиите, поставяйки под съмнение зрялостта на гарда. „Той се държи като дете. На 20 е, а сякаш все още е в началното училище.“

https://vine.co/v/iXxDrF2ZbVv

Ръсел бе избран под номер две в драфта през миналото лято и е сочен за един от ключовите играчи, около които трябва да се гради отбора на Лейкърс в бъдеще. Не липсват суперлативи за неговия потенциал от бивши величия на златисто-лилавите като Меджик Джонсън. Дори и самият Скот, който няма най-добрата връзка с гарда, призна, че неговите умения и поглед върху играта са на изключително ниво.

Именно това прави и ситуацията интересна. Какво биха направили от щаба на Лейкърс ако обстановката в съблекалнята се влоши още повече? Преди няколко месеца се подмятаха слухове за евентуални сделки, включващи талантливият гард и с оглед на моментното състояние на тима, тези слухове със сигурност отново ще изскочат на преден план. Възможно ли е нелеп инцидент да промени плановете на Лейкърс и преброени ли са дните на Ръсел в Лос Анджелис?

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here