12.02
петък

Петъчния ден бе използван от организаторите да се обявят финалистите, които тази година ще бъдат приветствани в „Залата на Славата“.
Списъкът с кандидати бе оглавен от Шакил О’Нийл и Алън Айверсън, като през септември в Спрингфийлд към звездната им компания по всяка вероятност ще се присъедини и Яо Минг.

Шак изнесе истинско шоу пред гостите и участниците в церемонията, споделяйки детайли около прощъпулника си в баскетбола, както и истинската причина, заради която се е насочил към баскетболната игра.

***

Вечерта бе предвидена за младите звезди в лигата или така нареченият Rising Stars Challenge

Отборът на Америка се наложи над отбора на Света (157-154), а със своите 30 точки, 7 борби и 4 асистенции, Зак ЛаВийн бе обявен за най-полезен играч в срещата.

Уикендът в Торонто започваше успешно за ЛаВийн. Какво ли щеше да се случи нататък?

***

13.02
събота

Съботният ден предостави възможност на феновете в Air Canada Center да наблюдават откритата тренировка на звездните отбори от двете конференции.

Коби не можеше да се отърве от репортерите, докато Поп не му се притече на помощ

***

Програмата за съботната вечер предвиждаше провеждането на конкурсите за умения, стрелба от тройката и този на забивките.

Тук трябва да се отбележи, че доста от организаторите са смятали, че надпреварата за стрелба от далечно разстояние трябва да се изнесе последна. Вярвали са, че фокусът трябва да се спусне върху нея, като най-атрактивното събитие на вечерта, предвид участието на Стеф Къри.

Драматизъм във въпросния конкурс не липсваше. Клей Томпсън заби 19 точни стрелби и с общ резултат от 27 точки отмъкна короната за най-добър стрелец от главата на своя съотборник и приятел Стеф.

Но кой би могъл да предположи какво щеше да се случи след това?

Още със започване на конкурса за забивки две имена се оформиха като главни фаворити за титлата. Залата бе на път да се срути под бурните аплодисменти на публиката. Зак ЛаВийн и Арън Гордън не спираха да изумяват зрителите със своите извънземни изпълнения.

Журито имаше не леката задача да определи победителя, като в крайна сметка трофеят бе връчен на ЛаВийн.

Зрелището по терена провокира силен отзвук в социалните мрежи. Ето как реагираха някои от играчите в лигата:

1. Meджик Джонсън

2. Пол Пиърс

3. Еван Фурние

4. ДеМар ДеРозан

5. Си Джей МакКълам

6. Руди Гобер

7. Джоел Ембийд

8. Блейк Грифин

9. Деймиън Лилард

10. Ману Джинобили

11. Трей Бърк

12. Леандро Барбоса

13. Джоел Ембийд

14. Карл Малоун

15. Никола Вучевич

16. Дерик Фейвърс

17. Антъни Мороу

18. Ерик Гордън

19. Адре Дръмънд

20. Алан Хюстън

21. Пол Милсап


 

Реакцията на ЛаВийн след анонса на журито бе достойна за уважение. Първото нещо, което гардът на Минесота направи е да поздрави своя опонент Арън Гордън и да изкаже удивлението си от изпълненията му.

В последствие Зак направи това:

„Посвещавам този конкурс и спечеленият трофей на треньорът ми Флип Сандърс и неговото семейство. Той бе онзи, който непреставаше да вярва в мен. Той бе онзи, който ме избра в драфта. Флип означаваше много за всички нас и неговата памет ще живее вечно.“

A photo posted by Zach LaVine (@zachlavine8) on

***

14.02
неделя

И понеже става въпрос за Торонто, в неделната вечер бяха замесени трите най-баскетболни канадски имена:

  • Др. Джеймс Нейсмит (посредством дигитално послание)
  • Стийв Неш
  • Дрейк

След грандиозно светлинно шоу изпълнено с купища акробатични номера и специални ефекти, Стийв Неш даде старт на церемонията по обявяването на участниците, а Дрейк посрещна всеки един от играчите в залата.

Разбира се, организаторите бяха предвидили време и за Коби Брайънт. Мамбата записваше своето последно участие в „Мач на звездите“ и получи подобаващо за своята кариера представяне.

Акцентът падаше върху него и в хода на самата среща. За коментар по темата бе потърсен дори великият Майкъл Джордан.

След 18 участия и четири спечелени трофея за най-полезен играч, Коби Брайънт слезе от звездната сцена.

65-ят „Мача на звездите“ се превърна в най-резултатното издание в историята, като отборът на Запада се наложи над Изтока със 196-173.

Ръсел Уестбрук завърши срещата с 31 точки, 8 борби, 5 асистенции и 5 откраднати топки, което му отреди кристалното отличие и прозвището Най-полезен играч в мача.

Ръс стана първият играч от времето на Боб Пети (1958-59), печелил трофея за най-полезен играч в мач на звездите в две последователни години.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here