Олдридж аут от 6 до 8 седмици, сезонът за Коби може да приключи

0
66

Тежкото крило на Портланд, както и може би най-доброто такова в лигата към момента,  Ламаркъс Олдридж, ще пропусне меду 6 и 8 седмици от редовния сезон заради контузия в палеца на лявата ръка. Олдридж ще трябва да претърпи операция, която ще го извади от игра за близо два месеца, което може да се окаже доста неприятно за тима на Портланд.

Олдридж е шести в лигата по точки средно на мач, единадесети в класацията за борбите и трети по брой изстрели. Неговото отсъствие, комбинирано с това на Робин Лопез, както и потенциална контузия на Николас Батум, който напусна снощния мач с Бостън преждевременно, могат набързо да смъкнат Блейзърс в класирането в западната конференция. Програмата на Портланд през следващите два месеца също не е от най-приятните, като през вечер има сблъсъци със съперници от „дивия“ запад – по два мача с Далас, Хюстън и Мемфис и по един с Клипърс, Оклахома, Финикс и Сан Антонио. Единственото положително в цялата ситуация е, че контузията съвпада с почивката за мача на звездите и броя мачове, които Олдридж ще пропусне няма да е толкова голям.

Продължава да се влошава и обстановката в Лос Анджелис. Въпреки че Коби Брайънт бе избран за титуляр в мача на звездите снощи, то шансовете той да го пропусне са доста големи. Всъщност, Коби може да е аут до края на сезона. При гостуването на Ню Орлеанс, Брайънт завърши едно от отиграванията със забивка след което се хвана за дясното рамо. До края на мача той стреля с лявата ръка. Днес са излезли предварителните резултати от изследванията, които показват скъсване в раменната област на дясната ръка и Коби ще лети до Ел Ей за допълнителна оценка. Голяма е възможността да се наложи операция и това по всяка вероятност ще означава край на сезона за гардът на Лейкърс.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here