Минесота Тимбърулвс бяха един от отборите натоварени с големи очаквания преди старта на настоящата кампания. Като основна причина за това може да се посочи миналогодишното класиране на тима за плейофите, което пък от своя страна бе пряко следствие от наличието на талант в състава.

Също така трябва да се отбележи, че „вълците“ от Минеаполис не бяха записвали участие в елиминационната фаза на надпреварата от 13 години и сега е някак съвсем естествено феновете да очакват надграждане на миналогодишното представяне.

След 46 изиграни срещи от настоящия сезон въпросното „надграждане“ е крайно незабележимо, като вместо това тимът се отличава с колебливи игри и завидно непостоянство. Тук говорим за негативен баланс от 22 победи и 24 загуби, и незадоволителното 11-то място в Западната конференция.
Трябва да се отбележи, че всичко това не остава незабелязано от ръководството. В хода на сезона бе предприет трансфер на Джими Бътлър, а в началото на Януари бе освободен и треньора Том Тибодо. Поне към момента тези промени не дават кой знае какви резултати.

За последните 10 дни Улвс изиграха 5 срещи, които бяха доста сходни в своя завършек и до голяма степен подсказват за проблемите в отбора. Освен невъзможността да налагат играта си в хода на срещата, Тимбърулвс не могат да затварят мачовете си. Липсва им лидер, който да бележи „on call“ отигравания. Лидер, който да контролира играта в заключителните секунди, когато срещата е на кантар. В рамките на няколко дни, Минесота рухнаха в последната минута срещу Далас и Сан Антонио. И това пред собствена публика. Пред същите тези клети фенове, които не бяха виждали плейофи 13 години. За капак на всичко, Улвс бяха на косъм да се сринат в заключителните минути и при последното си домакинство от миналата нощ, срещу Сънс. Тези Сънс, за които победата се счита за неуспех. Минесота бяха на път да се разпаднат и срещу тях, като тук Дерик Роуз тотално пое нещата в свои ръце и някак съумя да спечели срещата.

Та, за какво става въпрос?

Някак странно звучи, когато в отбора си имаш двама играча с контракти за по 150+ милиона (Уигинс и Таунс) те да изчезват от терена в заключителните минути на срещата.

Добрата новина за феновете от Минеаполис е, че Роуз отново „цъфти“ и поне докато го държат краката ще носи солиден товар на гърба си. Също така трябва да се има предвид, че разликата между 3-тия и 13-тия в конференцията е само 7 победи. До края на сезона са възможни всякакви сценарии. Но ако тимът на Улвс желае да участва в елиминационната фаза на пролет, то със сигурност има да поработи още доста над играта си.

 

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here