Десет секунди преди края на редовното време на срещата между Джаз и Тимбърулвс гостите от Юта владеят топката, опитвайки се да построят нападение, което да прати мача в продължение. Резултатът е 125:128 в полза на „вълците“ от Минеаполис. Джаз атакуват коша на съперника, пропускат, овладяват борбата, опитват нова стрелба от тройката, като този път изстрелът е блокиран, топката е овладяна от домакините и сирената дава край на срещата. Целият отбор на Тимбърулвс се втурва да прегърне играча блокирал последния изстрел на гостите, а публиката в залата е на крака скандирайки шумно „МВП, МВП, МВП..“.

Въпросният играч, който освен блокирания изстрел в края на срещата има на сметката си и 50 отбелязани точки се казва Дерик Роуз.

Същият онзи Дерик Роуз, който стана най-младият играч в историята на лигата печелил приза за най-полезен играч на редовния сезон. Онзи Дерик Роуз, който собственоръчно се противопоставяше на титаничния отбор на Маями Хийт в началото на декадата. Същият онзи Дерик Роуз за когото няма баскетболен фен по света, който да не каже с въздишка „ех, ако не бяха контузиите..“

Само преди няколко дни Ди Роуз записа мач №500 в кариерата си и самият той изглеждаше крайно благодарен за възможността да ги достигне. След десетки контузии и безброй часове прекарани на операционната маса 500 мача звучат като невероятно постижение. Сега, освен тези 500+ изиграни срещи, Ди Роуз има и мач с 50 отбелязани точки на сметката си.

 

РЕАКЦИИ В МРЕЖИТЕ

 

ДЕРИК РОУЗ

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here