Веднага след като се разбра, че Буги Къзинс подписва с шампионите от Голдън Стейт, които току що бяха помели ЛеБрон с 4:0 във финалната серия, мнозина анализатори споделиха мнение, че ставаме свидетели на сформирането на един абсолютно неуязвим отбор. Като единствения възможен тим, който би бил в състояние да го спре е самият тим на Голдън Стейт – т.е. по някакъв начин да се влоши вътрешната среда в отбора. И ако до преди няколко дни подобни симптоми липсваха, то от началото на седмицата ситуацията в състава на Уориърс някак си от нищото се нажежи.

Преди да представим хронологично събитията, трябва да направим уточнението, че Стеф Къри е извън състава с разтежение в областта на слабините (получено при загубата от Бъкс) и се очаква да отсъства от терените около месец.

И така, Стеф не е с отбора и Уориърс гостуват на Ел Ей Клипърс в Стейпълс. При равен резултат и пет секунди до края на редовното време, Дреймънд Грийн овладява борба в защита и собственоръчно изнася топката в предно поле, където допуска грешка, топката му е отнета и в последствие реферите дават края на редовното време. При оттегляне на играчите към резервната скамейка прехвърчат искри между Грийн и Дюрант.

Вербалните атаки продължават и на пейката, докато играчите почиват и се готвят за началото на добавеното време на срещата.

По време на словестната престрелка между двамата играчи, камери са засекли Грийн да изговаря нецензурни думи по адрес на Дюрант, поради което мениджмънта на клуба наказа Грийн с финансова санкция и отстраняване за една среща (победата на Уориърс над Хоукс).

Непосредствено след въпросната домакинска победа Дюрант бе поставен пред журналисти за коментар около ситуацията. Кей Ди изглеждаше спокоен от случилото се, заявявайки, че тези неща си остават вътре в отбора, и че се надява ако има някакви проблеми да ги изгладят в най-близко бъдеще. Освен това, Дюрант спомена, че от мача с Клипърс насам, двамата с Грийн не са говорили.

Програмата на Уориърс предвижда три последователни гостувания на отборите от Тексас, като първото ще бъде в Хюстън.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here