MVP vs MVP

0
430

2

2015-2016СезонПлейофиФинали
Точки25.326.329.7
Борби7.49.511.3
Асистенции6.87.68.9
Чадъри0.61.32.3
2015-2016СезонПлейофиФинали
Точки30.125.122.6
Борби5.45.54.9
Асистенции6.75.23.7
Откраднати2.11.40.9

Поставени по този начин, цифрите доста добре показват моментното представяне на ЛеБрон Джеймс и Стеф Къри в отделните фази на състезателната кампания.

След като бе лидер при реализаторите в края на редовния сезон, Къри маркира сериозен спад в представянето си в хода на плейофите, като въпросния спад „удари дъното“ във финалната серия. Всички средни показатели на Стеф Къри бележат занижение във финалната серия сравнени със същите такива от редовния сезон.

Ситуацията при ЛеБрон Джеймс е точно обратната. Джеймс записва подобряване на абсолютно всичките си средни показатели във финалната серия в сравнение с представянето му от редовния сезон.

***

Стеф Къри

След като записа исторически сезон с екипа на Голдън Стейт Уориърс, спечели 73 победи, наниза 402 стрелби от линията за три точки и оглави лигата в две категории (отбелязани точки средно на мач и откраднати топки средно на мач), Къри рухна.

Доста интересна за проследяване е успеваемостта от отделните зони на полето на Стеф през сезона и финалната серия.

От графиките добре се вижда, че Къри има занижена успеваемост от всяка една позиция в серията с Кавалиърс, като най-сериозния му спад се наблюдава в трапеца – от близо 62% успеваемост през редовния сезон на 45% във финалите.

Успеваемост Редовен Сезон

Успеваемост Финална Серия

***

ЛеБрон Джеймс

Представянето на Джеймс в хода на сезона бе горе долу на познатото константно ниво, но „Кралят“ имаше нужда от подобряване в някои отношения.

Неведнъж е ставало въпрос за ниската му успеваемост от средно и далечно разстояние. Нещо което добре се вижда от графиката. Като също така добре се вижда и подобряването на играта му във финалната серия.

Без съмнение Уориърс провокираха Джеймс да стреля повече. Стив Кър искаше да извади Джеймс от трапеца и съзнателно му оставяш свободни пространства за стрелба от средно и далечно разстояние – само че Джеймс беше готов за предизвикателството и отвърна по възможно най-добрия начин.

 Успеваемост Редовен Сезон

Успеваемост Финална Серия

Джеймс извиси играта си до абсурдни нива точно тогава, когато отборът му имаше най-голяма нужда. Показа завидни лидерски умения (нещо, което няма как да бъде отразено в „шотчарт“ или таблица) и поведе съотборниците си с примера си.

***

Имаше времена, когато дискусиите за най-добрия играч на планетата излъчваха по няколко имена – фаворити за въпросното отличие. Имаше времена, в които журналисти и баскетболни анализатори отказваха да поставят ЛеБрон Джеймс начело в собствените си класации. Имаше време, в които и фенове, и експерти поставяха под въпрос качествата на ЛеБрон с оглед на неговата възраст, и навъртян километраж в лигата.

Тези времена отминаха. Лигата отново е под контрола на своя крал, а неговото име е ЛеБрон Джеймс.

 

 

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here