Ако погледнем кариерата на ЛеБрон Джеймс и проследим плейофните му битки в конференцията, ще забележим, че при всеки опит от страна на „Краля“ да вилнее на изток все ще се намери отбор, който да се изпречи на пътя му. Първо това беше Бостън, в последствие Индиана, а сега Атланта.

Точно преди една година, след като бяха записали най-добрия сезон в клубната си история, Хоукс достигнаха финалите на изток, където бяха разбити от тимът на Кавалиърс.

Тази година, двата тима се срещат във втори кръг и въпреки наличието на още куп други промени в сценария, сюжетът едва ли ще бъде различен.

Кливланд КавалиърсАтланта Хоукс
cleПобеда над Пистънс 4:0Представяне
в
плейофите
atlПобеда над Селтикс 4:2
115.8 (2)OffRtg97.7 (13)
107.4 (12)DefRtg91.3 (3)
88.9 (15)Pace101.1 (3)

OffRtgброй отбелязани точки средно на мач за 100 владения на топката. DefRtgброй допуснати точки средно на мач за 100 владения на топката. Paceброй владения на топката за 48 минути.
*Извадените статистики отразяват представянето на отборите до момента в плейофите.

Настроенията в двата лагера

Хоукс преминаха през сърцатия отбор на Селтикс в първи кръг. И нещо, което е много важно – успяха да запазят добрия тренд при играта си в защита. Атланта бяха най-добрият дефанзивен тим в лигата от Коледа до края на сезона. В серията си срещу Селтикс, Хоукс успяха да задържат противника си до 12.6 точки по-малко, в сравнение с техните средни показатели от редовния сезон (за 100 владения на топката).

Към момента нямат проблеми с контузии – нещо с което не можеха да се похвалят преди една година – и наличните играчи в състава са готови да опитат да вземат реванш от ЛеБрон и неговите Кавс. Кент Бейзмор е един от състезателите, които нямат търпение отново да премерят сили с Кливланд.

„Много се вълнувам, че ще имаме възможността да ги срещнем отново. Те ни победиха миналата година с 4:0 и това ще трябва да ни мотивира допълнително. Ще опитаме да променим нещата този път.“

Кавс преминаха без особени проблеми през Детройт, като в серията се забелязаха доста интересни тенденции.

  • Над 40% от опитите на Кливланд към коша са дошли зад линията за три точки.
  • Кевин Лов се проявява в една добре позната за него роля, а именно основен борец под коша.
  • Кайри и Джей Ар се представят отлично от далечно разстояние.

Доста интересен е фактът, че за пръв път от 2011, ЛеБрон Джеймс записва по-малко точки от свой съотборник в плейофна серия. В серията с Пистънс най-резултатен за Кавс е Ървинг с 27.5, следван от ЛеБрон с 22.8 точки средно на мач.

Серията от редовния сезон

Сблъсъците от редовния сезон не припомнят нищо хубаво за феновете на „ястребите“. Кавс спечелиха и трите срещи, като се забеляза, че Хоукс са изключително удобен съперник за Кливланд – записват 2-рия си най-добър OffRtg срещу тях.

  • Трима играчи в редиците на Кавс записват среден двуцифрен актив при борбите. Томпсън (13.3), Джеймс (11.0) и Лов (10.3)
  • Измежду всички отбори на изток, Хоукс записват най-ниската си успеваемост от полето (45.9%) именно в срещите с Кливланд.
  • Кливланд имаха +/- рейтинг (+53) за 67 минути с Матю Делаведова на терена. Рейтингът им е (-24) за 82 минути, когато той е на пейката.
  • Тийг, Корвър и Бейзмор записват общо 19/38 успеваемост от тройката

Атланта да победят..

Задължително трябва да запазят тренда при играта си в защита. Очаква се много от основните плеймейкъри в тима Тийг и Шрудър.

Предвид лошите цифри от редовния сезон, Хоукс трябва да решат проблема с борбите.

Звезден Пол Милсап

Кливланд да победят..

До момента Кливланд играят изключително концентрирано и внимателно. Противно на някои скептици, около Тайрон Лу всичко е спокойно.

Кавс се борят отлично, шутират почти перфектно от разстояние, Кайри е „смъртоносен“ при изолация и имат ЛеБрон Джеймс.

Прогноза: Кливланд 4:2 Атланта

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here