Уинслоу привлича внимание с играта си в защита

0
267
Джъстис Уинслоу | NBA.com

Няма как да скрия симпатиите си към отбора на Маями Хийт и по-точно към отличната работа, която свърши Пат Райли през лятото (всъщносто Райли не е спрял да върши чудеса за организацията на Маями вече 20 години).

Към днешна дата съставът постепенно се превръща в хомогенна смес от успели ветерани с огромен опит зад гърба си и жадни за победи новобранци, желаещи да докажат себе си.

И докато Хасан Уайтсайд не излиза от световния информационен обмен, другото име в редиците на Хийт, което буди постоянни коментари с изявите си е това на Джъстис Уинслоу.

От началото на сезона, новобранецът на Хийт не спира да привлича вниманието на специалистите с играта си в защита.

Измежду всички играчи в лигата, които са предотвратили поне 50 опита за кош на съперникови играчи, Уинслоу заема трета позиция (заедно с Кауай Ленард) в класацията за най-добра дефанзивна успеваемост – 32.8%

Доста показателна е и статистиката за разлика в процентната успеваемост в следствие от добрата защита (тук се прави съпоставка между успеваемостта на определен играч на база изиграните му срещи до момента и успеваемостта му срещу конкретен защитник – в случая Уинслоу). Този показател извежда Джъстис Уинслоу до 12тата позиция сред всички играчи в лигата, като новобранецът провокира преките си опоненти да шутират с 8% под обичайната си успеваемост.

Ето какво имаше да каже и звездата на тима Крис Бош за новия си съотборник:

„Никога не съм виждал нещо подобно. Способността му да играе защита ме изумява. Той просто не прави грешки“

 

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here