Вашингтон Уизардс: по-зрели, по-решителни, по-добри

0
93

Само преди седмица, по време на пресконференцията непосредствено след загубата от Далас Маверикс (102:105), треньорът на Уизардс, Ранди Уитман, наблегна върху това, че отборът му има нужда от зрялост.

В конкретната среща, Вашингтон позволиха на своя съперник да отбележи 10 точки в заключителните минути на редовното време, което на практика направи загубата на тима неизбежна.

Три дена по-късно Уизардс изоставаха с 15 точки във втората четвърт на срещата с Милуоки Бъкс – втори последователен мач за период от два дена, в който Ото Портър и Нене не участваха заради контузии. Вдъхновени от победата срещу Кливланд предната вечер, Пиърс и компания съумяха да намалят грешките и да овладеят играта в подкошието. До почивката, преднината на Бъкс беше едва 5 точки, а успешната точкова серия (23:4) продължена и в третия период тотално наклони везните в полза на Уизардс.

Победата за Вашингтон бе пета в последните им шест изиграни двубоя, което пък от своя страна даде повод на Дрю Гудън да направи следното изказване:

„Това вече е знак за израстване на отбора. Имаме цел, която ще се стремим да постигнем. Като цяло, темата за титлата не е широко обсъждана тук, но няма да крия, че всички това искаме. Гледайки към програмата на отбора, мисля че ни предстоят двубои, които бихме могли да спечелим. Това чувство на увереност (че може да спечелим предстоящите мачове) е много рядко като цяло и трябва да се възползваме по максимален начин от него.“

На хартия, Уизардс са сред най-застаряващите отбори в лигата, но на практика част от основните състезатели в ротацията на състава са под 24 години – включително дуото Джон Уол и Брадли Бийл.

Ветерани като Пол Пиърс, Дрю Гудън и Андре Милър бяха добавени към ростъра с идеята да придадат опит на младите таланти в отбора. Поне за сега планът на Ърни Грунфелд (с привличането на ветерани) дава положителни резултати, а един от ветераните в състава – Пол Пиърс коментира ситуацията по следния начин:

„Резултатите към момента показват, че ние израстваме. Продължаваме с малки стъпки да работим в същата посока. В случая първата стъпка беше да се научим как да приемаме загубите и как да подхождаме след емоционални и трудни победи. Израстваме, но имаме още много работа за вършене.“

Самият треньор, Ранди Уитман, беше доста доволен от обрата, който тимът му успя да организира срещу Бъкс, визирайки че подобен точков дефицит щеше да означава сигурна загуба за Уизардс в предишни кампании.

Към момента Вашингтон са с баланс 9 победи и 3 загуби, като отборът записа най-добрия си старт на сезон за последните 30 години. Пет от предстоящите шест двубоя на Уизардс са във „Върайзън Център“, където до момента Уол и компания имат допуснато едно единствено поражение (4-1).

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here