Навлизащият в четвъртата година от договора си гард на Сакраменто, Бъди Хийлд продължава преговорите с мениджмънта на Кингс за евентуалното продължаване на контракта му. По последна информация „Кралете“ са отправили предложение за 4 години на стойност $90 мил., но играчът го е отхвърлил. Говори се, че Хийлд преследва максимален екстеншън, подобен на този на Бен Симънс, но към днешна дата Кингс изобщо не са в позиция да му го продложат.

Крайният срок за постигане на споразумение е 21-ви октомври. В случай че не бъде постигнато такова, идното лято Бъди Хийлд ще бъде „защитен“ свободен агент.

Всъщност това важи за всички играчи от Драфт 2016, за които предстоящия сезон е последен в гарантираните им контракти.

Джейлан Браун, NBA.com

Аналогичен е случаят и с крилото на Бостън, Джейлан Браун, който е отхвърлил предложение за 4 години на стойност $80 мил., направено му от ръководството на Селиткс.

Интересното тук е, че тези откази идват в момент когато медийното пространство е залято от слухове, че бюджета на отборите за следващата година ще претърпи спад. В случай че това се случи, вероятността тези играчи да получат по-добри предложения е доста малка.

 

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here