С приближаване към края на трансферния прозорец слуховете за евентуални размествания в съставите на отборите значително нараснаха. Нека насочим вниманието си, към някои от основните теми и проследим наличната до момента информация около тях:

 • Антъни Дейвис | Ню Орлийнс
 • Мемфис Гризлис | Марк Гасол, Майк Конли
 • Тон Мейкър | Милуоки Бъкс
 • Блейк Грифин | Детройт Пистънс
 • Вашингтон Уизардс | Брадли Бийл

 

АНТЪНИ ДЕЙВИС | НЮ ОРЛИЙНС

След подадения към ръководството на Пеликанс сигнал, че Антъни Дейвис желае да смени клубната си принадлежност, слуховете за евентуални размествания се свързват предимно около отборите: ЛА Лейкърс, Бостън Селтикс, Ню Йорк Никс, Хюстън Рокетс.
Това което знаем към момента е, че агентът на Антъни Дейвис – Рич Пол, е уведомил мениджмънта на Ню Орлийнс, че клиентът му желае да играе за отбор, който е постоянен в представянето си на терена и има шанс да се бори за титлата. Знаем също така, че гарантираният договор на Дейвис изтича през лятото на 2020г., което означава, че Пеликанс имат интерес да го трансферира сега или най-късно през следващият трансферен прозорец. По последна информация също така знаем, че мениджмънтът на Ню Орлийнс е обявил играчите Джулиъс Рандъл, Никола Миротич и Итуан Муур, като налични за трансфер.
Предвид факта, че пазарната цена на Антъни Дейвис към момента е максимално висока (липса на голяма контузия, в дискусиите за МВП на сезона), можем да предположим че в щаба на Пеликанс ще разгледат още сега отправените към тях оферти.

 • ЛА Лейкърс: ръководството на Лейкърс вече обсъжда евентуални предложения в опит да привлече Дейвис в редиците си. Всички играчи с изключение на ЛеБрон Джеймс, Кентавиъс Колдуел Поуп и Джош Харт са налични за трансфер. Най-често спряганите имена, които биха били изпратени в посока Ню Орлийнс са: Лонзо Бол, Брендън Инграм, Кайл Кузма, Ивица Зубак
 • Бостън Селтикс: въпреки че са в състояние да сглобят абсолютно най-добрата оферта към Пеликанс, Селтикс няма да могат да участват в текущия трансферен прозорец с предложения за Дейвис. Причината е, че Антъни Дейвис и Кайри Ървинг имат сходни договори – и двамата са подписали настоящите си контракти под така нареченото правило „The Rose Rule“. Въпросното правило носи името на Дерик Роуз, тъй като той е бил първият играч подписал договор при подобни условия непосредствено след локаута през 2011г. С цел да запази относителният баланс между отборите, още тогава лигата е вмъкнала и правило, с което не позволява в състава на един тим да има двама играчи с „The Rose Rule“ контракти. Има разбира се опция, при която Селтикс могат да участват с предложение към Пеликанс за привличането на Антъни Дейвис сега, но за целта Ейндж трябва да включи в офертата си Кайри Ървинг. Този сценарий си позволявам да го елиминирам, което означава че, ако Ню Орлийнс искат да търгуват с Бостън, то ще трябва да изчакат до следващия трансферен прозорец. Тогава договорът на Кайри изтича и ако Селтикс преподпишат с него (поне към момента такива са очакванията), то договорът му вече ще е при други условия и Бостън ще са в състояние да присъединят, и Антъни Дейвис. Трябва да се знае, че чакането крие рискове, като контузии, спад на пазарната цена и пр.
 • Ню Йорк Никс: когато става въпрос за смяна на клубната принадлежност на голяма звезда в лигата, Никс винаги са спрягани като дестинация. Към момента организацията абсолютно не отговаря на изискването на Дейвис (отбор който да е постоянен в представянето си и да се бори за титлата), но е почти сигурно че от Ню Йорк ще направят оферта.
 • Хюстън Рокетс: въпреки че до момента сезонът не се развива според предварителните очаквания, Рокетс са считани като един от претендентите за титлата. Слуховете около офертата, която „ракетите“ биха били в състояние да отправят включват имената на Клинт Капела и Ерик Гордън.

 

МЕМФИС ГРИЗЛИС | ГАСОЛ, КОНЛИ

Мениджмънтът на Мемфис направи официално обръщение преди няколко дни, с което обяви двете си звезди Марк Гасол и Майк Конли като налични за размяна. Самият Гасол още тогава коментира, че разбира до някъде въпросното решение предвид факта, че НБА освен всичко е и бизнес, но също така изрази учудването си, че Гризлис са готови да се разделят с Майк Конли. В случая ръководството на Гризлис не е притиснато толкова от времето и може да си позволи да изчака края на сезона. Това което знаем със сигурност е, че от Мемфис ще направят всичко възможно да се отърват от Чандлър Парсънс.

 • Сакраменто Кингс: кралете са проявили интерес към Марк Гасол, като по последна информация са готови да се разделят с всеки освен Фокс, Хийлд и Багли III. Гарантираният договор на Гасол изтича това лято, като играчът ще има възможност да избира дали да активира още една година към него.

Когато става въпрос за Майк Конли, трябва да се има предвид „тежкия“ му договор. Конли има гарантиран контракт до лятото на 2021г. (като в последната година може да бъде прекратен от страна на играча преди неговото пълно изтичане), което означава, че който отбор реши да отправи оферта за Конли, трябва да е готов да заключи по около $33 мил от бюджета си до лятото на 2021г. Съответно не са много отборите, които са в състояние да предложат добра оферта на Гризлис, но и да могат да плащат заплатата на Конли.

 • ЛА Лейкърс: към момента няма абсолютно никакви признаци за подобен интерес от страна на мениджмънта им, но те са в състояние да платят заплатата на Конли и реално погледнато биха могли да предложат доста играчи с изтичащи контракти на Мемфис. Също така не трябва да се забравя, че по този коридор „Мемфис – Лос Анджелис“, по-рано през годините се „изтъркули“ една звезда, а в последствие Лейкърс станаха шампиони с нейна помощ. Майк Конли в Ел Ей, защо не?

 

ТОН МЕЙКЪР | МИЛУОКИ БЪКС

Към момента е известно, че агентът на играча, Майк Джордж и ръководството на Бъкс са в преговори, търсейки максимално изгоден и за двете страни изход от ситуацията. Желанието за трансфер е инициирано от страна на Тон Мейкър заради значителния спад в игровите му минути под ръководството на новия треньор Майк Бъденхолзър. Трябва да се знае, че в случая няма поставени срокове.

 

БЛЕЙК ГРИФИН | ДЕТРОЙТ ПИСТЪНС

Грифин има гарантиран договор до лятото на 2021г., плюс още една година, в случай че той реши да се възползва от нея. Когато става въпрос за $38 мил., спокойно може да предположим, че ще реши да се възползва, така че приемаме, че който реши да наддава за услугите на Блейк ще трябва да плаща до 2022г. Блейк е играч от звезден калибър и през настоящият сезон отново го доказва. Причините за появилите се около неговото име слухове са незадоволителното представяне на отбора, както и съмненията около това дали на самия Грифин му допада обстановката в Мичиган. Според слуховете самият играч е посочил като предпочитани дестинации Далас или Ню Йорк.

 • Далас Маверикс: доста силни слухове около евентуален интерес от страна на Маверикс към Блейк Грифин. Идеята за комбинация между Грифин и Дончич не е за подценяване. Какво могат да предложат Маверикс? Най-спряганото име е това на Харисън Барнс. Това лято му изтича гарантираният договор, като играчът е в правото си да избере дали да активира още една допълнителна година към контракта си или да се превърне в свободен агент юли месец. Друг играч, който би влязъл в ролята на разменна монета е Денис Смит Дж.

 

ВАШИНГТОН УИЗАРДС | БРАДЛИ БИЙЛ

Към момента няма никакви слухове за евентуален интерес към Брадли Бийл, но е факт че ръководството на тима промени статуса на играча и го направи наличен за трансфер. Същото важи и за Джон Уол, но предвид високият му договор и текущата контузия е доста съмнително, че някой ще дръзне да отправи предложение за Уол през настоящия трансферен прозорец.
Бийл вероятно би провокирал интерес у различни отбори и съвсем не е изключено към Уизардс да бъдат отправени оферти. Договорът на играча изтича лятото на 2021г., като му гарантира по около $27 мил. на сезон.

 

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here