След миналогодишния финал в Източната Конференция очакванията към Бостън Селтикс за настоящата кампания бях завишени. Разбира се това бе съвсем нормално, предвид дълбочината на състава, отличните ротации на треньорския щаб и блестящите изпълнители, с които отборът разполага. Злощастната контузия на Гордън Хейуърд в самия старт на сезон 2017-18 позволи на новобранецът Джейсън Тейтъм да разгърне потенциала си. Периодичните отсъствия на Кайри Ървинг хвърлиха светлина върху друг младок от състава – Тери Розиър. Джейлан Браун играеше със самочувствие на ветеран и някак всичко сработваше за „зелените“ от Бостън. Най-силното оръжие на тима през миналата година бе защитата, като тимът завърши на първо място в лигата по дефанзивен рейтинг, оставяйки 18-ти по рейтинг в нападение.
До момента през сезона Селтикс са 5-ти в защита, допускайки 105.8 точки средно на мач при 100 владения на противника.

Но истината е, че проблемите на отбора от източния бряг не са свързани само със защитата им или с трудностите им под коша. Реакцията на Кайри Ървинг след последното отиграване на Селтикс при визитата им на Орландо Меджик е достатъчно красноречива. На отбора му липсва опит.

След срещата, Кайри сподели:

През изминалия сезон играехме безкрайно освободено. Нямахме какво да губим. Нямаше напрежение. Нито върху играчите, нито върху треньорите. Никъде. Трябваше да сме на определено място в конкретен момент – ние го задминахме. Младите в тима трябваше да запишат определено ниво – те го задминаха. Тази година не е така. Има реални очаквания. И всичко това е ново. Проблемът е че тези трудности, с които се сблъскваме сега са далеч от това, което би ни очаквало в евентуална битка за трофея. Това показва колко сме далеч от целта. Намираме се на 5-то място. На мен лично не ми е комфортно да съм 5-ти. Има още много работа пред нас.

През Януари тимът на Селтикс има да изиграе още девет срещи като седем от тях са домакинства, а гостуванията са в Бруклин и Атланта. Серия от 7/2 до края на месеца не изглежда никак нереалистична и определено би помогнала на тима да подобри моментното си класиране.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here