В продължение на един месец Ръсел Уестбрук прави невъзможното, за да задържи отбора си на победния път. И ако трябва да допълним цифрите, даващи ни достатъчно ясна информация за класата на Уестбрук, то спокойно можем да заявим, че тук става въпрос за играч, който просто не се предава. Дори и в ситуациите, в които играта не му върви през първите три части на срещата, той ще се върне в последната и ще надделее над своите опоненти.

 

1. Ръсел Уестбрук, Оклахома Сити Тъндър | предишна позиция: 1

Избран от лигата за играч на месеца в Западната конференция, Уестбрук е на гребена на вълната. Със своите четири последователни „трипъл-дабъла“ за последните четири срещи, Ръс почти собственоръчно държи Оклахома Сити Тъндър на челното място в Северозападната дивизия.

Общият брой на регистрираните от Уестбрук „трипъл-дабъли“ през сезона е вече девет, а всички останали играчи в лигата имат общо десет такива срещи.

Уестбрук блести с двуцифрени средни статистики в трите основни категории, а за отчетния период те са както следва: 29.2 точки, 13.4 борби, 13.2 асистенции

 

2. Джеймс Хардън, Хюстън Рокетс | предишна позиция: 4

Другият играч с обичайно близки до трипъл-дабъл статистики през кампанията е брадатият плеймейкър на Хюстън Рокетс, Джеймс Хардън, който блесна със солидните 29 точки, 15 борби и 13 асистенции при победата на Рокетс над Уориърс в Оракъл Арина.

Едно от най-характерните качества, които Хардън демонстрира от началото на сезона е способността да кара съотборниците си да играят над предела на техните възможностите.

Хюстън играят отличен баскетбол, а цифрите на Джеймс Хардън за отчетния период са: 29.0 точки, 7.4 борби и 11.0 асистенции

 

3. Кевин Дюрант, Голдън Стейт Уориърс | предишна позиция: 3

Да, серията на Уориърс от дванадесет поредни победи бе спряна, но от всички изиграни срещи до момента през кампанията спокойно може да се заяви, че Дюрант се вписа в тима на „воините“ по-добре от очакваното. Желанието на Кей Ди да играе в защита, често се материализира в личните му статистики, а цифрите на играча за отчетния период са:

29.8 точки, 9.8 борби, 4.8 асистенции и 2.8 чадъра

 

4. ЛеБрон ДжеймсКливланд Кавалиърс | предишна позиция: 2

Шампионите от Кливланд влязоха в серия от последователни загуби, като в представянето на Джеймс се забелязаха някои спадове. В рамките на три срещи, ЛеБрон регистрира общо 20 грешки – статистика, която по традиция е доста далеч от стандартите на Джеймс, и която съвсем скоро по подразбиране ще бъде променена.

Средните статистики на ЛеБрон за отчетния период: 22.8 точки, 6.8 борби и 9.2 асистенции

 

5. Къуай Ленард, Сан Антонио Спърс | предишна позиция: 5

Къуай Ленард запазва позицията си от изминалата седмица, затвърждавайки мнението, че участието му двете фази на игра на Спърс става все по-голямо и по-голямо. И въпреки, че по традиция Грег Попович винаги прави балансирано разпределение на задълженията сред своите играчи, като че ли тазгодишния отбор на Спърс на моменти показва силна зависимост от представянето на Ленард.

Статистиките на Къуай за отчетния период: 23.2 точки, 5.0 борби и 3.0 асистенции

 

6. Стеф Къри, Голдън Стейт Уориърс | предишна позиция: 7

28.4 точки, 4.8 борби и 5.6 асистенции

7. Джими Бътлър, Чикаго Булс | предишна позиция: 8

29.0 точки, 5.6 борби и 3.4 асистенции

8. Антъни ДейвисНю Орлеанс Пеликанс | предишна позиция: 9

33.2 точки, 11.0 борби и 2.4 чадъра

9. Блейк ГрифинЛА Клипърс | предишна позиция: 6

16.3 точки, 5.8 борби и 6.3 асистенции

10. Кемба УолкърШарлът Хорнетс | предишна позиция: 10

21.4 точки, 3.0 борби и 3.6 асистенции

10. Янис АнтетокумпоМилуоки Бъкс | предишна позиция: извън класацията

25.0 точки, 9.0 борби, 7.6 асистенции, 3.2 откраднати и 2.0 чадъра

11-15 по азбучен ред: ДеМар ДеРозан, ДеМаркъс Къзинс, Крис Пол, Карл-Антъни Таунс, Айзеа Томас

 

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here