Кливланд Кавалиърс допуснаха ново поражение. Този път при визитата си на Чикаго Булс. Това е трета поредна загуба за шампионите, а и предвид двете им предстоящи гостувания, реакцията на треньорския щаб е повече от наложителна.

Негативната серия е първа за Тайрън Лу, от както е начело на тима, като в случая е любопитен факта, че и при трите поражения Кавс бяха надиграни в подкошието. Близо 70% от реализираните точки за Булс се получиха в следствие на атаки от трапеца, а в предните две срещи Кавс отстъпваха по този показател (pts in the paint) на своите съперници съответно 68-34 (срещу Бъкс) и 30-18 (срещу Лейкърс).

ЛеБрон Джеймс завърши срещата в Чикаго с впечатляващите 27 точки и 13 асистенции, но допусна и цели 8 грешки, закръгляйки въпросния показател на 20 в рамките на трите поражения. И въпреки че след предните две срещи оставаше пасивен, този път „кралят“ не спести критиките си:

 

“  Трябва да играем играта по правилния начин. Трябва да се борим всяка вечер все едно не сме спечелили нищо предходния сезон. Миналата година си е за миналата година. След церемонията по връчването на пръстените всичко свършва. Вече сме в нов сезон и всички отбори ни налитат. Това трябва да се знае и да се проумява.

Меденият месец приключи и е време да започнем да играем истински баскетбол. Трябва да си подобрим кондицията и да заздравим играта в защита. Недопустимо е да позволяваме на съперника да реализира 78 точки в пейнта ни. Определено трябва да се стягаме. Всички.

***

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here