Заровени в монотонността на ежедневието, като че ли все по-малко търсим и ценим човешкото, както у хората, така и у нас самите. А ако не отдаваме значение и сме загубили човешкото у нас, то какво ни е останало?

Спортът в съвременният свят отдавна се е превърнал в театърът – мощен генератор на емоции и зрелище. Театър, чиито актьори са от плът и кръв, а пиесите му доста често – трогателни. И ако една такава пиеса успее да достигне до онези затънтени места в сърцата ни, напомнящи ни за човешките ни ценности, то по всяка вероятност крайният завършек на представлението няма да е от значение.

Точно такава беше ситуацията за феновете на Маями Хийт, когато безспорният любимец на половин Флорида се завръщаше в Американ Еърлайнс Арина, облечен в екипа на Чикаго Булс.

Да, Булс гостуваха на Хийт и докато Майкъл Баямонти, говорителят в залата, монотонно обявяваше един по един играчите на Чикаго, сред редовете в залата се усещаше онова любопитство, онова нетърпеливо очакване за това, как точно ще бъде представен Дуейн Уейд.

Баямонти не се поколеба и представи Уейд по начина, по който го беше правил през последните 13 години, а публиката изригна в бурни аплодисменти. Не беше представянето, което Уейд търсеше или, от което имаше нужда, но със сигурност беше повече от заслужено.

А това разбира се беше просто началото на същността, която предстоеше. При първия поискан таймаут, на централното табло над паркета се появи видео клип в знак на признание към играча. Видео ретроспекция на кариерата му с Хийт, съдържаща едни от най-паметните му моменти с организацията.

Защото спортът е много повече от регистрирани успехи или натрупани материални богатства. Спортът е емоция. И когато твоето 13-годишно вдъхновение се завърне обратно в залата, ти не се интересуваш от цветовете, в които е облечен. Ти го цениш такъв какъвто е и в емоционалния си изблик му отдаваш чест със спусната по бузата сълза.

Да, сълзи не липсваха. Изправена на крака, публиката не спираше да скандира името на Ди Уейд, отдавайки цялото си уважение и признание към своя герой.

С приключване на видеото, Уейд пристъпи в центъра на терена, разпращайки въздушни целувки до всички краища на залата.

Оставаше само мачът да бъде довършен, а крайния резултат, като че ли вече нямаше как да развълнува никой в залата.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here