Завръщането на Джру Холидей се отрази благоприятно на „пеликаните“, изстрелвайки мигновено супер звездата на тима – Антъни Дейвис в класацията за най-полезните играчи в лигата. Чикаго Булс продължават да опровергават критиците си, а Джими Бътлър продължава да доказва, че е играч от звезден тип.

 

1. Ръсел Уестбрук, Оклахома Сити Тъндър | предишна позиция: 1

Плеймейкърът на Оклахома Сити Тъндър категорично отказва да намали скоростта и продължава да седи в основата на положителния баланс на своя отбор. Нещо повече, Ръс не спира да записва трипъл-дабъл след трипъл-дабъл, като за 19 изиграни срещи от началото на сезона е завършвал 8 пъти с двуцифрени активи в трите основни статистически категории.

Уестбрук запазва водещата си позиция в надпреварата, след като за отчетния период регистрира по 31.2 точки, 9.4 борби и 11.8 асистенции средно на мач.

Иначе, към днешна дата средните статистики на Ръс за кампанията са: 30.9 точки, 10.4 борби и 11.3 асистенции (трипъл-дабъл)

 

2. ЛеБрон Джеймс, Кливланд Кавалиърс | предишна позиция: 2

Като говорим за „трипъл-дабъл“ статистики някак си е редно да споменем и ЛеБрон Джеймс. Кралят записа 44-тия си кариерен трипъл-дабъл (постижението му вече е изравнено от Уестбрук, който също има 44) и се изкачи до шестото място във вечната класация по този показател.

Кавалиърс играят солиден баскетбол, а цифрите на Джеймс за отчетния период са: 24.8 точки, 7.5 борби и 9.5 асистенции

 

3. Кевин Дюрант, Голдън Стейт Уориърс | предишна позиция: 3

Уориърс са в победна серия, като числото на последователните им победи вече нарасна до 12. И ако до сега отборите в лигата имаха някаква представа как могат да се противопоставят на стрелците на Голдън Стейт, то присъствието на Дюрант в състава тотално озадачава противниковите защити. Кей Ди демонстрира еднаква ефективност както по периметъра, така и от средно разстояние. Играе еднакво добре както на бърза атака, така и с гръб към коша.

Статистиките му от началото на кампанията са константни, а за отчетния период Дюрант регистрира: 25.6 точки, 8.4 борби и 5.8 асистенции

 

4. Джеймс ХардънХюстън Рокетс | предишна позиция: 5

Присъствието на Хардън във въпросната класация е повече от задължително, предвид средните му лични статистики и положителния баланс на отбора. Тук обаче трябва да маркираме една тенденция, която се наблюдава от началото на кампанията и която задължително трябва да се корегира. Става въпрос за високия брой грешки (5.7), които „брадата“ регистрира средно на мач. Числото на допуснатите от играча грешки достигна 12 при последната загуба на Рокетс от тима на Торонто Раптърс. Няколко са факторите, които вероятно създават предпоставки на играча за допускане на повече грешки по време на мач – бързото темпо, постоянното владеене на топката, както и умората. Така или иначе, ако Рокетс имат плейофни апетити, то със сигурност ще трябва да обърнат внимание на този негативен показател.

Средните статистики на Хардън за отчетния период: 25.4 точки, 7.6 борби и 12.6 асистенции

 

5. Къуай Ленард, Сан Антонио Спърс | предишна позиция: 7

Крилото на Спърс има на сметката си вече 4 срещи с 30+ отбелязани точки от началото на кампанията. Статистика говореща сама по себе си за солидното представяне на играча в нападение, но за да я направим още по-образна, то задължително трябва да се отбележи общия брой кариерни срещи на Ленард с 30+ точки преди началото на настоящата кампания, а именно – 4. Малко по малко, двукратният и настоящ носител на приза за най-добър защитник на годината, започва да се обособява като доминанта сила в нападение.

Статистиките на Къуай за отчетния период: 24.2 точки, 8.8 борби и 4.0 асистенции

 

6. Блейк Грифин, ЛА Клипърс | предишна позиция: 4

23.6 точки, 8.2 борби и 5.6 асистенции

7. Стеф Къри, Голдън Стейт Уориърс | предишна позиция: 6

24.8 точки, 4.2 борби и 6.8 асистенции

8. Джими БътлърЧикаго Булс | предишна позиция: извън класацията

28.8 точки, 9.0 борби и 4.0 асистенции

9. Антъни ДейвисНю Орлеанс Пеликанс | предишна позиция: извън класацията

33.5 точки, 9.8 борби и 2.8 чадъра

10. Кемба УолкърШарлът Хорнетс | предишна позиция: 9

23.8 точки, 5.6 борби и 5.2 асистенции

 

11-15 по азбучен ред: ДеМар ДеРозан, ДеМаркъс Къзинс, Пол Милсап, Крис Пол, Айзеа Томас

 

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here