1. Ръсел Уестбрук, Оклахома Сити Тъндър | предишна позиция: 1

Нечовешкото представяне на Уестбрук продължава. Като че ли ще трябва да свикваме с подобни епитети по адрес на играта на Ръс през кампанията, но така или иначе към момента той е в основата на положителния баланс на „гръмотевиците“ от Оклахома Сити.

Уестбрук запазва водещата си позиция в надпреварата, след като за последните пет срещи регистрира по 33.8 точки, 11.0 борби и 9.8 асистенции средно на мач.

 

2. ЛеБрон Джеймс, Кливланд Кавалиърс | предишна позиция: 3

Доброто представянето на Джеймс продължава. Отличната игра и солидните средни показатели (24/9/8) на „Краля“ за последните пет срещи му помогнаха да се изкачи с едно място в класацията.

Кавс все пак записаха една среща през седмицата, оставяйки Джеймс извън игра, но не успяха да се справят с Пол Джордж и неговия Индиана Пейсърс. От завръщането на Джеймс в Кливланд през 2014г., Кавс са с негативен баланс 4/16 в случаите, в които ЛеБрон не е взимал участие.

 

3. Кевин Дюрант, Голдън Стейт Уориърс | предишна позиция: 5

Постоянството на Дюрант в нападение е пословично. Кей Ди изравни постижението на Джордан от 72 последователни срещи с 20 или повече точки на сметката си. Серията сама по себе си е „чудовищна“, а в исторически план единственият играч с по-дълга такава е Уилт Чембърлейн. Уилти има две по-дълги от тази серия, като и двете са постигнати през 60-те.

Добрата новина за феновете на Уориърс е демонстрираното от страна на Кей Ди желание за игра в дефанзивен план. Дюрант показва солидна игра в защита, а средните му статистики за изминалата седмица (24.5 точки, 8.0 борби, 5.0 асистенции, 1.2 чадъра) са просто още едно доказателство към това.

 

4. Блейк ГрифинЛА Клипърс | предишна позиция: 4

Грифин продължава да бъде най-добрия играч в най-добре представящия се отбор до момента през сезона. С баланс от 11-2, Клипърс все още са едноличен лидер в лигата, а представянето на крилото им през изминалата седмица бе повече от константно. Грифин записваше 20 или повече точки във всяка една от петте изиграни срещи, записвайки следните цифри на сметката си: 22.4 точки, 8.8 борби, 4.2 асистенции, 1.2 откраднати

 

5. Джеймс Хардън, Хюстън Рокетс | предишна позиция: 2

Цифрите, които Хардън записва определено са от друга планета, но колебливото му представяне срещу ОКС (4/16 от полето) и двете загуби на Рокетс го смъкнаха с няколко позиции в надпреварата.

Освен загубите Рокетс записаха и три победи, а Джеймс Харден регистрира 26.0 точки, 12 борби и 14 асистенции средно за петте изиграни мача.

 

6. Стеф Къри, Голдън Стейт Уориърс | предишна позиция:7

33.6 точки, 4.4 борби и 6.2 асистенции

7. Къуай Ленард, Сан Антонио Спърс | предишна позиция: 6

23.0 точки, 6.2 борби и 1.4 асистенции

8. ДеМар ДеРозанТоронто Раптърс | предишна позиция: 8

32.8 точки, 5.2 борби и 4.2 асистенции

9. Кемба УолкърШарлът Хорнетс | предишна позиция: 9

27.2 точки, 6.4 борби и 4.8 асистенции

10. Пол МилсапАтланта Хоукс | предишна позиция: извън класацията

15.8 точки, 6.8 борби и 3.4 асистенции

10. Крис ПолЛА Клипърс | предишна позиция: извън класацията

17.0 точки, 4.0 борби, 8.0 асистенции, 2.8 откраднати

11-15. са изброени по азбучен ред: Джими Бътлът, Антъни Дейвис, Пол Джордж, ДеМаркъс Къзинс, Деймиън Лилард

 

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here