1. Ръсел Уестбрук, Оклахома Сити Тъндър

Уестбрук е наясно, че след заминаването на Дюрант, цялата отговорност в отбора ще се стовари на раменете му и поне до този момент отговаря на предизвикателството по безупречен начин.

След изиграните 11 срещи, Тъндър са с положителен баланс (6/5), а звездата им записва умопомрачителните 32.0 точки, 9.7 борби и 9.9 асистенции средно на мач.

Основният въпрос тук е, дали Ръс ще успее да задържи това „нечовешко“ темпо в хода на целия сезон и най-вече дали отборът ще продължава да бие.

 

2. Джеймс ХардънХюстън Рокетс

До момента експериментът на Майк ДиАнтони сработва повече от добре. Ракетите от Хюстън са с положителен баланс след първите 10 изиграни срещи (6/4), като Джеймс Хардън регистрира по 30.3 точки, 8.0 борби и 12.6 асистенции средно на мач. Нещо повече, „брадата“ демонстрира отлична успеваемост, стреляйки почти 40% от тройката и 60% за две точки.

Задължително трябва да се обърне внимание на отличното му взаимодействие с вътрешните играчи в състава Клинт Капела и Нене Иларио.

Според Майк ДиАнтони, за Джеймс Хардън не би трябвало да е проблем да задържи текущите си средни статистики в хода на сезона, като е крайно наложително да опита да намали броя на допуснатите грешки (5.7 грешки на мач).

 

3. ЛеБрон Джеймс, Кливланд Кавалиърс

От началото на сезона доста се шуми около Уестбрук и Хардън, и техните меко казано „абсурдни“ статистики, и някак си представянето на Краля остана в сянка. А истината е, че неговите цифри за пореден сезон блестят.

Джеймс демонстрира солиден баскетбол, като поне към момента записва най-добри кариерни статистики в графите „борби“ и „асистенции“.

Кавалиърс са допуснали едва една загуба от старта на кампанията (8/1), а Джеймс записва по 22.9 точки, 8.9 борби и 9.1 асистенции средно на мач.

 

4. Блейк ГрифинЛА Клипърс

С представянето си от началото на кампанията, Грифин отново влезе в полезрението на анализаторите. Блейк демонстрира отлична ефективност, като за 11 изиграни срещи записва на сметката си по 20.2 точки, 9.5 борби и 4.1 асистенции за малко под 32 минути средно на мач.

Клипърс са загубили едва една среща, като от началото на сезона са най-добре представящия се отбор в защита (94.9 DRtg, 1st.) и 4ти в нападение (112.0 ORtg, 4th.)

След относително разочароващия миналогодишен сезон, поне към момента Блейк Грифин изглежда мотивиран да опровергае критиците си.

 

5. Кевин Дюрант, Голдън Стейт Уориърс

Каквото и да се каже за Дюрант ще е малко. Въпреки промяната в обстановката, въпреки огромното бреме и медийно внимание около неговото решение, Дюрант продължава да бъде същата машина за точки, която бяхме свикнали да виждаме.

След 10 изиграни срещи Уориърс допуснаха едва две загуби, а новото им попълнение регистрира по 27.7 точки, 7.9 борби и 3.9 асистенции средно на мач. Тук трябва да се отбележи, че Кей Ди записва и най-високите си проценти на успеваемост от полето до момента в кариерата си (56%).

 

6. Къуай ЛенардСан Антонио Спърс

25.5 точки, 5.7 борби и 2.7 асистенции

7. Стеф Къри, Голдън Стейт Уориърс

27.2 точки, 3.7 борби и 6.0 асистенции

8. ДеМар ДеРозанТоронто Раптърс

34.0 точки, 4.8 борби и 3.2 асистенции

9. Кемба УолкърШарлът Хорнетс

25.3 точки, 3.8 борби и 5.4 асистенции

10. Деймиън Лилард, Портланд Трейл Блейзърс

30.7 точки, 5.0 борби и 4.6 асистенции

Останалите играчи в класацията (от 11-то до 15-то място) са изредени по азбучен ред: Антъни Дейвис, ДеМаркъс Къзинс, Брук Лопез, Пол Милсап и Крис Пол

 

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here