През последните два сезона за най-добър защитник в лигата бе избиран Къуай Ленард, като и в двата случая негов подгласник бе Дреймънд Грийн.

Играчът на Голдън Стейт определя себе си като човек, който не се стреми към лични отличия и рекорди, но въпросната награда е изключение с главен приоритет.

Към момента Грийн заема осма позиция измежду всички блокировачи в лигата (1.7 чадъра средно на мач), като със своите 203 сантиметра е най-ниският сред първите петнадесет в списъка. Крилото на Уориърс също така е 5-ти в класацията при откраднатите топки (2.3 средно на мач) и определено е играч, от който противниковите играчи се боят. Атлетичността и високата му баскетболна грамотност го правят изключително вариативен в защита, способен да покрива при смяна (switch) всичките пет позиции на игрището.

 

“  Тази награда означава много за мен и искам да я спечеля. Ако има нещо, към което бих подходил егоистично спрямо другите, то това е тази награда. Просто искам да я спечеля. Не се притеснявам от това, че гледам по егоистичен начин към нея. Знам че трябва да я имам.

Всичко това е, защото гледам на себе си като на защитник. Ако гледах на себе си като на реализатор, щях да искам да спечеля реализаторската титла, защото това е отличие, което казва че си бил най-добрия в това, което правиш. Точно за това искам наградата за защитник на годината.

 

***

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here