Бидейки част от отбора записал историческите 73 победи в рамките на един редовен сезон, Харисън Барнс, така и не успя да разгърне пълния си потенциал. Като че ли не можa да покаже на феновете на Уориърс на какво е способен.

Ситуацията, в която беше попаднал играчът това лято бе странно динамична, редуваща емоционални възходи и падения. Барнс беше един от играчите с изтичащи договори и едно от нещата, което се очакваше от него, бе на дневна база да се опитва да впечатлява ръководството с играта си.

Разбира се целият фокус на отбора падаше върху титлата. След 4-тия мач от финалната серия, Голдън Стейт отчайващо се нуждаеха от играч, различен от Къри и Томпсън, който да натисне газта. Този играч трябваше да бъде Харисън Барнс, но той не можа да отговори на очакванията, записвайки общо 5 коша (от 34 опита) в последните 3 срещи на серията. Като тук говорим за предимно отворени стрелби.

След приключване на финалната серия, по време на заключителната за сезона отборна среща, мениджмънтът на Уориърс съобщава на Барнс, че ще приоритизират привличането на Дюрант.

 

“  Загубата в мач №7 бе един от най-трудните моменти в живота ми. Чувствах се като част от нещо, което усещах, че е на път да се разпадне. Знаех че този отбор никога повече няма да бъде заедно. И аз бях един от главните виновници за това.
След като пропиляхме преднината си от 3-1 и загубихме титлата вече знаех на къде отиват нещата. Почувствах се странно, защото знаех, че отборът имаше нужда от мен, а аз не успях да откликна подобаващо. Разбирах го и ме боля доста от това, но нещата са такива каквито са – тази страница се отгръща и се започва нова глава.

След финалната сбирка на отбора, мениджмънта заяви ясно, че ще се впусне в преследване на свободни агенти. Въпреки че беше ясно кой ще бъде главната им цел, аз все още се чувствах, че имам какво да им показвам. Но знаех, че вече беше твърде късно.

 

В последствие Харисън Барнс ще получи доверието на Марк Кюбан и Рик Карлайл, като от началото на кампанията със своите 23 точки средно на мач е водещ реализатор за тима на Далас Маверикс

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here