Стеф Къри: Харесвам позицията в която се намираме

0
297
Стеф Къри | NBA.com

Преди около две седмици, журналистът на USAToday Сам Амик, успява да измъкне интервю от гарда на Голдън Стейт, Стеф Къри. По това време, звездата на Уориърс снима рекламен клип за един от спонсорите си в малкото градче Уолнът Крийк, не далеч от Оукланд.

Вероятно повечето хора си мислят, че привличането на Дюрант в отбора ни е било лесна работа. Става въпрос за играч, който прави разлика само с присъствието си. Точно за това имаше толкова много желаещи за подписа му през лятото.

Моят подход, като лидер на отбора, е да се грижа за средата. Отлично знаем кои сме. Не робуваме на егото си. Играем задружен баскетбол, като всеки един от нас е мотивиран да дава всичко от себе си. Точно за това сме един от най-добрите отбори в лигата през последните 2-3 години.

Но така или иначе можем да бъдем още по-добри. След избора на Кей Ди да се присъедини към нас ни предстои доста работа по настройката на играта ни, но определено харесвам позицията в която се намираме.

Предисторията на вълшебната приказка за Уориърс около преминаването на Дюрант в Оукланд датира от преди около шест години. През лятото на 2010г., Къри, Игодала и Дюрант защитават националния флаг на световното първенство по баскетбол в Турция. В последствие Стеф и Кей Ди затвърждават приятелските си взаимоотношения на лагера на националите в Лас Вегас през 2014г. Попитан, дали тези детайли са повлияли на Дюрант при взимането на решението му, Къри отговаря:

Разбира се. Винаги е предимство да познаваш характера на човека и качествата му, както на, така и извън терена. Това може да ти помогне за отговарянето на въпроса, дали би си паснал с него или не. И от наша страна не е имало дори миг колебание що за човек е Кей Ди и дали той ще пасне на отбора.

От възможността, която ми се отдаде да играя с него през 2010г. и за кратко през 2014г. знам, че той е състезател, който се стреми да играе играта по правилния начин. Знам, че поставя високи цели пред себе си и винаги се опитва да ги преследва – нещо характерно за нашия отбор като цяло. И преди всичко иска да побеждава.

Ето и цялото интервю:

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here