НПО “От любов към България” и “Уеб Академия” са официалните спонсори на финалния национален баскетболен турнир за аматьори

0
238

Историята

Преди едва 7 месеца се събират 7 души и създават НПО “Българско баскетболно общество”. Основна цел на организацията е развитието,  популяризирането и подпомагането на баскетболната игра в България.

Организатор

В края на успешния сезон за любители, ББО решават да организират турнир за определяне на национален аматьорски шампион на страната. Благодарение на няколко спонсора и партньора събитието ще е факт и ще се осъществи между 19 и 21 август в зала “Орловец”, гр. Габрово.

По това време в града ще има и камп за деца – International Basketball Camp.

 

“Основното предизвикателство пред нас бе да намерим механизъм по който да съберем най-добрите и най-подготвените аматьорски клубове по баскетбол в България. Избрахме дати за провеждане на турнира в края на отпускарския период и ги съобразихме с Междунарoдния баскетболен камп, провеждащ се в Габрово от 15 до 22 август. Неслучайно в Габрово за демонстративен мач сме поканили и ще пристигнат два отбора по баскетбол за хора с инвалидни колички.” Коментира Георги Георгиев от ББО.

Спонсорство

„Национален финален турнир по баскетбол за аматьори“ е изцяло спонсориран от компанията BGO Software(https://www.bgosoftware.com/), “Уеб академия”( http://webacademy.bg/) и НПО “От любов към България”( http://lovebulgaria.bg/). Събитието е подкрепено от Община Габрово и НАЛБ (Национална аматьорска лига по баскетбол).

Страницата на самото събитие във фейсбук може да бъде намерена тук

 

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here