Това бяха със сигурност най-изпитателните седмици в моя професионален живот. Разбрах, че съм изправен пред кръстопът в моята еволюция като играч и като човек, и че това дойде с безкрайно трудни решения. Това, което наистина не осъзнавах, обаче, бе спектърът от емоции, които ще изпитам по време на този процес.

Основният аспект, под който се ръководех при вземането на това решение, бе да го базирам на потенциала за моето израстване като играч – това винаги ме е водило в правилната посока. Но също така се намирам в точка от моя живот, където е от същата важност да намеря възможност, която насърчава развитието ми като човек: да изляза от комфортната си зона и да отида в нов град и общност, които предлагат най-голям потенциал за моя принос и личностно израстване. С оглед на това реших, че ще се присъединя към отбора на Голдън Стейт Уориърс.

Роден съм във Вашингтон, но градът на Оклахома е този, който ме отгледа. Научи ме толкова много за семейството, както и за това да бъдеш човек. Няма думи, които да могат да опишат колко много значат за мен организацията и общността, и какво ще символизират те в моя живот и в сърцето ми завинаги. Спомените и приятелствата са нещо, което се простира отвъд играта. Тези безценни връзки са нещото, което направи взимането на това решение толкова трудно.

Наистина ме боли, знаейки че ще разочаровам толкова много хора с този избор, но вярвам и чувствам, че правя това, което е правилно в този етап от моя живот и моята кариера.

Ще ми липсва Оклахома Сити и ролята, която имах в изграждането на този необикновен отбор. Винаги ще пазя до себе си взаимоотношенията в организацията – приятелите и съотборниците, с които излизах да воювам на паркета в продължение на девет години, както и всички фенове и хора от общността. Те винаги са ме подкрепяли безусловно и няма как да съм по-признателен за техния принос към моето семейство и към мен самия.

– Кевин Дюрант2

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here