Кливланд се пребори за успеха, ще има решаващ седми мач

0
250
Голдън Стейтмач №6Кливланд
НБАНБА Плейофи 2016
101:115ФиналиGSWCLE
33
 • We’re going to GAME 7! Чудовищно представяне на ЛеБрон във втори пореден мач.
 • Андре Игуодала бе в стартовата петица на мястото на контузения Андрю Богът.
 • Кевин Лъв с две бързи нарушения за по-малко от две минути, бе принуден да седне на пейката, като в игра се появи Ричард Джеферсън. Въпреки това Уориърс започнаха бавно, пропускайки първите си 7 стрелби от полето. Стеф Къри също си изкарва два ранни фала и се насочи към скамейката. Кливланд определено играеше с повече енергия и завърши първата четвърт със серия от 18-2, оттегляйки се с комфортна преднина от 20 точки. Огромен принос от страна на Тристан Томпсън, който доминираше подкошието. „Воините“ отбелязаха едва 11 точки в първата част – най-малко в историята на организацията в плейофен двубой.

 • Още едно нарушение за Кевин Лъв в първите минути на втората четвърт и той отново се отправи към пейката. Андре Игуодала видимо изпитваше болки в гърба и въпреки усилията на щаба на Голдън Стейт край страничната линия, той бе принуден да се прибере в съблекалнята за да получи допълнителна медицинска помощ. Уориърс все пак успяха да стопят изоставането си след серия от 9-0, след като Къри избухна с 15 точки във втората част. В неочакван герой за Кливланд обаче се превърна Данте Джоунс, който записа първи смислени минути на игрището в тазгодишните плейофи. Джоунс отбеляза пет поредни точки в края на полувремето и така Кавс се оттеглиха при резултат 59-43 в тяхна полза. Голдън Стейт изпитваше сериозни затруднения в офанзивен план.

 • В началото на третата четвърт Къри извърши четвърто лично нарушение, но Стийв Кър реши да го остави на игрището, тъй като той бе единствената надежда на Уориърс в нападение към момента. Кавс записаха нова серия от 11-3 и преднината им достигна до 24 точки.

 • Серия от 10-0 за Уориърс в края на четвъртината и  дистанцията бе намалена до 9 точки, като Клей Томпсън отбеляза 15 в третата част – 12 от тях дойдоха в последните 4 минути. В началото на заключителния период Къри извърши петото си лично нарушение. Въпреки това шампионите не се предаваха, но Кавс винаги имаха отговор в лицето на ЛеБрон. Джеймс бе отбелязал 18 поредни точки за Кливланд преди да асистира към Тристан Томпсън за alley oop. С малко над 4 минути до края на срещата Къри си изкара шесто нарушение, а след реакцията си бе изгонен от игрището:

https://streamable.com/d1kc

 • След въпросната ситуация последва тройка на Джей АрСмит, която бе пирона в ковчега на Уориърс и скоро Стийв Кър развя белия флаг, пускайки резервите.
 • ЛеБрон Джеймс бе вкарал или асистирал за всички точки на Кливланд от средата на третата четвърт до последните 2:30 минути на мача.

 • Голдън Стейт така и не успяха да превъзмогнат бавния старт. Нападението изглеждаше припряно, като липсваше добре познатото движение на топката. Пасовете бяха неточни и водеха до грешки. Кредит трябва да се отдаде и на защитата на Кливланд.
 • Кевин Лъв записа едва 12 минути на игрището, но според мен това бе неговият най-добър мач в серията.
 • За втори пореден двубой Харисън Барнс нямаше никакъв положителен принос за своя тим. Крилото на Голдън Стейт е 2/24 от полето в мачове №5 и 6.
 • Кавс печелят битката при точките, отбелязани след бърза атака – нещо, което едва ли някой е очаквал.

 • Доста въпросителни пред Голдън Стейт преди решаващия седми мач. Какво е здравословното състояние на Игуодала? Може ли Барнс да излезе от дупката? Каква петица ще пусне Кър? Уориърс не получават каквито и да е качествени минути от Езили, Варежао или Спейтс като центрове. В същото време Кливланд ще се надява Джей Ар и Тристан да повторят доброто си представяне и далеч от вкъщи – нещо, което ще е задължително за краен успех. ЛеБрон записа два от най-силните мачове в кариерата си, но ще му е нужен още един ако иска да донесе така дългоочакваната първа титла в Кливланд. Мач №7 е в неделя.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here