Кливланд с победа след феноменално представяне на Ървинг и Джеймс

0
300
Кливландмач №5Голдън Стейт
НБАНБА Плейофи 2016
112:97ФиналиGSWCLE
32
  • Мач №5. Атмосферата в Оракъл бе враждебно настроена към гостуващия тим, като ЛеБрон Джеймс бе освиркван при всяко докосване на топката дори по време на загрявката.
  • Интересна статистика за Кайри Ървинг, като тази цифра щеше да се увеличи доста след Game 5, но едва ли някой ще го критикува след снощното представяне.

  • Кевин Лъв бе върнат в стартовата петица. Участието му в срещата обаче едва ли ще бъде запомнено с нещо кой знае какво.
  • Доста грешки в началните минути, като в средата на втората четвърт и двата отбора имаха по 10 търноувъра на сметката си. Нямаше промяна в начина на игра на Кайри, но разликата бе, че той почти не пропускаше стрелба от полето. В същото време ЛеБрон успяваше да вкара от дистанция – нещо, което не се наблюдаваше често до момента в плейофите. Защитата на Голдън Стейт му оставяше доста свободно пространство и „Краля“ успя да накаже „воините“.

  • И двата тима вкарваха абсурдни стрелби през първото полувреме. Ървинг и Джеймс бяха водещите фигури за Кливланд, докато Клей Томпсън блестеше за Уориърс. На полувремето отборите се оттеглиха при равен резултат – 61-61.

  • След почивката Кавс успяха да натрупат малка преднина, а проблемите за Уориърс се увеличиха след като Андрю Богът получи удар в коляното и бе принуден да напусне срещата. Авансът на гостите достигна до 10 точки и Стийв Кър прибегна към тактиката ‘Hack-A-Player’, фаулирайки умишлено Тристан Томпсън. Въпреки това Кливланд не позволи стопяване на дистанцията и водеше с 93-84 в края на третата четвърт. ЛеБрон правеше един от най-силните мачове в кариерата си.

  • За всеки опит за щурм на Голдън Стейт в заключителния период имаше отговор отсреща от страна на Кайри Ървинг. Гардът на Кливланд със сигурност записа най-доброто си представяне някога. В същото време Уориърс пропускаха доста свободни стрелби и нямаха отговор в защита за нападението на Кавалиърс. Домакините нямаха вкаран кош от полето в последните шест минути на срещата. Разликата достигна до 16 точки и Стийв Кър вдигна бялото знаме, пускайки резервите на игрището.
  • ЛеБрон отговори на критиците с феноменално представяне, а Ървинг бе на немислимо ниво в офанзивен план. Двамата станаха първите съотборници в НБА, които отбелязват 40+ точки в мач от финалите.

  • Сериозно се усети липсата на Дреймонд Грийн, като Уориърс на практика нямаха никаква защита в подкошието. Контузията на Богът допълнително влоши нещата в този аспект. Липсваше сериозен принос от пейката, а Харисън Барнс, който бе един от най-стабилните играчи в серията до момента, завърши с успеваемост 2/14, пропускайки куп лесни стрелби.

  • Поглеждайки към мач №6 има доста въпросителни и пред двата отбора. Кливланд със сигурност натрупаха самочувствие след снощния успех, но ще е много трудно без принос от останалите, Джеймс и Ървинг да повторят представянето си. Голдън Стейт ще се радва да посрещне Грийн обратно, но потенциално отсъствие на Богът може да се окаже проблемно. Не е ясно и дали Тай Лу ще продължи с Лъв в стартовата петица. Следващият сблъсък е в четвъртък.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here