Уориърс на крачка от титлата след успех в Кливланд

0
190
Голдън.Стейтмач №4Кливланд
НБАНБА Плейофи 2016
108:97ФиналиGSWCLE
31
 • За първи път във финалната серия имахме оспорван мач. Кевин Лъв бе получил медицинско разрешение да играе, но Тай Лу избра да не го включва в стартовата петица.
 • Двата тима си разменяха водачеството в първата четвърт, като никой не можеше да се откъсне напред в резултата. Силен стар за Харисън Барнс с 8 точки в първите две минути на срещата. Играта на Кливланд не бе от най-ефективните, но това бе компенсирано с доста борби в нападение – основно от Тристан Томпсън. Стийв Кър предприе неочакван ход, пускайки в игра Джеймс МакАду с цел да лимитира превъзходството на Кавс при борбите. Темпото на игра бе сравнително бавно, което устройваше повече домакините. На полувремето Кавалиърс водеха с 55-50.
 • След подновяването на играта Къри и Клей започнаха да навлизат в ритъм и не само успяха да стопят разликата, която бе достигнала до 8 точки, но изведоха Голдън Стейт начело. В същото време Кливланд продължаваше с твърде много надигравания 1-в-1 в офанзивен план. Липсваше движение на топката, като Ървинг и Джеймс отбелязаха 20 от 22-те точки за Кавс в третата четвърт. Едва два от деветте коша бяха асистирани.

 • Кавс успяха да си върнат водачеството, но атмосферата в Куйкън Лоунс Арина видимо бе нервна. Уориърс започнаха да намират перфектния ритъм и защитата на Кливланд се пропука. Тройка на Харисън Барнс шест минути преди края на срещата даде аванс на гостите от 9 точки и сякаш в този момент изходът от мача бе предрешен. Предимството на Кавс да отбелязва след борби в нападение през първото полувреме бе изгубено, като нещата се бяха обърнали на 180 градуса.

 • Емоциите взеха връх и се стигна до физически сблъсък между ЛеБрон Джеймс и Дреймонд Грийн в края на срещата. Вие преценете кой е виновен.

https://streamable.com/p8vg

 • Уориърс подобриха рекорда за най-много отбелязани тройки в мач от финалите – 17, който преди това бе държан от тима на Сан Антонио – 16 в мач №3 срещу Маями през 2013.
 • Нападението на Кливланд с течение на срещата ставаше все по-зависимо от т.нар. iso ball. Ървинг и Джеймс се редуваха в опитите си да надиграят сами противника, което на този етап от сезона не е правилния подход. Кайри имаше три асистенции в първите шест минути на двубоя. Неговата четвърта такава дойде в началото на заключителния период. Това, в комбинация със желязната защита на Уориърс през второто полувреме, наклони везните в полза на гостуващия тим.

 • Отново дискусионни решения от страна на Тай Лу. ЛеБрон и Кайри играха през цялото второ полувреме без да получат и минута почивка, като умората може би си каза думата в решаващите моменти. Тристан Томпсън – най-добрият защитник на Кливланд – не бе на полето в края на третата и началото на последната четвърт. Кевин Лъв също прекара заключителните минути на пейката за сметка на Чанинг Фрай.
 • Стеф Къри най-накрая избухна във финалната серия, но един от героите на мача безспорно отново е Андре Игуодала, който не спря да тормози състезателите на Кливланд със своята игра в защита.
 • Мачът бе прекъснат за кратко през второ полувреме, тъй като фен без тениска нахлу на игрището. На гърдите му бе изписано „Trump sucks“.
 • Нито един отбор не е обръщал серия във финалите след изоставане от 3-0. Уориърс се завръщат в Оукланд и ще гледат да затворят серията в мач №5 в понеделник.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here