Кливланд приземи Голдън Стейт в мач №3

0
242
Голдън.Стейтмач №3Кливланд
НБАНБА Плейофи 2016
90:120ФиналиGSWCLE
21
  • Мач №3. Кевин Лъв не е в групата. Ричард Джеферсън започва на негово място в стартовата петица.
  • Бързо начало за Кливланд след серия от 9-0. Ранни грешки за Голдън Стейт, последвани от нов рън на Кливланд и преднина от 15 точки. Клей Томпсън е 0/5 от полето и 0/2 от фал линията.
  • Мозгов и Фрай за първи път се появяват на игрището заедно. Кавс играят с много високо темпо докато Уориърс изглеждат неподготвени за срещата. Splash Brothers не могат да влязат в ритъм. Клей се удря в заслон, поставен от Мозгов и е принуден да излезе от играта. Томпсън се прибира в съблекалнята за да получи медицинска помощ.

  • Кайри Ървинг с ударен старт и 16 точки в първата четвърт при стрелба 7/9. Кавс имат аванс от 17 точки след 12 изиграни минути.

  • Уориърс пропускат доста изстрели от тройката, които обикновено вкарат. „Воините“ имат и нетипични затруднения от фал линията (2/7), като в същото време грешките зачестяват. Кавс доминират при борбите в нападение, основно благодарение на Тристан Томпсън. ЛеБрон, който бе 4/4 в първата четвърт е едва 1/10 от полето във втората част. Въпреки това Голдън Стейт изостава с едва 8 точки благодарение на играта на Клей Томпсън. Стеф Къри има повече лични нарушения и търноувъри от колкото отбелязани точки през първото полувреме.

https://twitter.com/haralabob/status/740723030339420160

  • След почивката отново се наблюдава доминация за Кливланд и серия от 13-3. Джей Ар Смит най-накрая се събуди, а ЛеБрон вкара три поредни стрелби от дистанция. Андрю Богът сякаш няма място в срещата. Ниската петица на Голдън Стейт обаче не е ефективна, тъй като Къри прави един от най-слабите мачове в кариерата си. Авансът на домакините достигна 20 точки в края на третата част и след няколко минути в заключителния период Стийв Кър развя бялото знаме. Джеймс имаше успеваемост 9/12 през второто полувреме. Любопитно е, че Кливланд нямаше нито една отбелязана точка от резервите до началото на последната четвърт.

  • Защитата на Кливланд в срещата изглеждаше доста по-добре спрямо показаното в първите два мача. Част от това със сигурност се дължи на подкрепата от публиката у дома, но няма как да не си зададем въпроса дали Кавс не са по-добър отбор без Кевин Лъв? Тежкото крило все още е под въпрос за мач №4, като е интересно ако му бъде разрешено да играе, дали Тайрон Лу ще го върне веднага в стартовата петица.
  • Друг добър ход на Лу – разделянето на минутите на ЛеБрон и Кайри така, че винаги един от двамата да се намира на игрището.
  • Това е първия път, в който Джеймс има над 50% успеваемост от полето в плейофен мач с екипа на Кливланд. Кавалиърс за първи път отбелязаха над 100 точки в сблъсък с Голдън Стейт, от както „Краля“ се завърна у дома.

  • Към момента серията се развива по абсурден начин, като отборът с домакинско предимство отнася противника си без да му даде какъвто и да е шанс. Стратегията на Кавс в нападение сякаш е всички да атакуват Къри. Кливланд вкара стрелби, подобно на предходните сблъсъци от Източната конференция, докато Уориърс пропуснаха доста добри възможности от тройката. Мач №4 отново е със статут на „задължителна победа“за Кавалиърс, докато Голдън Стейт ще трябва набързо да се отърси от шока след снощния сблъсък. Следващият двубой от серията е в петък.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here