Голдън Стейт отнесе Кливланд в мач №2

0
233
Кливландмач №2Голдън СтейтНБАНБА Плейофи 2016
77:110ФиналиGSWCLE
20
  • Уориърс записаха нов убедителен успех срещу тима на Кливланд, като Кавс се завръщат у дома с доста въпроси пред себе си, чиито отговори трябва да бъдат намерени бързо, за да имат ЛеБрон и компания какъвто и да е шанс в серията.
  • Мачът започна равностойно, като Кавс имаха преднина в края на първата четвърт. Въпреки че Джеймс не бе отбелязал нито една точка, неговата игра в защита бе на доста високо ниво. В същото време „воините“ правеха доста грешки, които обаче не успяха да бъдат наказани от Кливланд.

  • Уориърс поеха контрол над събитията във втората част, като Кавс изпитваха сериозни затруднения в нападение. В същото време Дреймонд Грийн избухна с 12 точки във втората четвърт. Стигна се до неприятен инцидент за Кливланд след като Харисън Барнс удари с лакът в главата Кевин Лъв в опита си да вземе борба в нападение. Крилото на Кавс остана да лежи на игрището за няколко минути, като в последствие бе установено, че Лъв има сътресение.

https://streamable.com/rxpq

  • На полувремето Уориърс водеха при резултат 52-44. Успеваемостта на Кливланд от полето бе едва 35%, като Кавс бяха вкарали едва 11 от своите 30 изстрела в подкошието. Заслуга за това, разбира се, има и защитата на Уориърс като Андрю Богът направи един от най-добрите си мачове през този сезон.

https://streamable.com/nvhi

  • След почивката Тайрън Лу предприе неочакван ход и пусна ниска петица с ЛеБрон като център. Няколко минути след това пък Къри бе принуден да седне на пейката заради натрупани лични нарушения. На пръв поглед Кавс трябваше да имат предимство, но се случи точно обратното и Уориърс набързо вдигнаха аванса си до двуцифрени измерения, като в края на четвъртината преднината им бе достигнала 20 точки при резултат 82-62.

  • Серия от 9-0 в началото на заключителния период направи разликата 29 точки и Лу вдигна бялото знаме, пускайки резервите на игрището. След срещата наставника на Кливланд получи доста критики в социалните мрежи заради някои от решенията си през първите два мача, като това Кавс да играят на по-бързо темпо и експеримента с Джеймс като център.

https://twitter.com/haralabob/status/739634552784588800

  • Пейката на Кливланд за втори пореден мач на практика отсъстваше, като единствено Ричард Джеферсън имаше някакъв реален принос. Той и ЛеБрон бяха може би единствените играчи на Кавалиърс, които могат да са в малка степен доволни от представянето си.
  • В края на миналия сезон се появиха множество изказвания как Кливланд ще има предимство срещу Голдън Стейт със здрави Лъв и Ървинг. Към момента в серията тези прогнози биват разбити на пух и прах, като във втори пореден мач защитата на Кавс не стои добре, когато и двамата са на игрището. В офанзивен план пък Ървинг продължава да разчита твърде много на надигравания 1-в-1. Пойнт гардът на Кливланд завърши с една асистенция за 33 минути прекарани на полето.

  • Това бе седма поредна загуба за Кливланд срещу Голдън Стейт, като в нито един от последните десет мача между двата отбора – плейофи и редовен сезон – Кавс не са успели да отбележат повече от 100 точки. Тимът на Голдън Стейт изглежда твърде добър към момента, а притеснително за Кавс е, че все още не сме видели най-доброто от Къри и Томпсън. Уориърс завършиха срещата с цели 21 търноувъра и въпреки това стигнаха до повече от комфортна победа. Кливланд се завръща у дома с надеждата да покаже по-добра игра пред собствена публика. Мач №3 е в сряда.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here