Уориърс са на финал след пълен обрат в серията с Оклахома

0
186
Оклахомамач №7Голдън СтейтЗападна КонференцияНБА Плейофи 2016
88:96ФиналиGSWOKC
43
  • Голдън Стейт стана десетия отбор в историята на НБА, който печели серия в плейофите след изоставане с 3-1. Сблъсъкът с Оклахома със сигурност ще се помни дълго.

  • Стийв Кър бе направил промяна в стартовата петица, започвайки с Андре Игуодала вместо Харисън Барнс. Очевидно ходът бе с цел Иги да играе по-дълго време в защита срещу Дюрант.
  • Срещата започна с доминация за ОКС при борбите в нападение в началото на първата четвърт, но Уориърс имаха отговор като Къри заби две последователни тройки. Въпреки това Тъндър контролираха случващото се на полето, като силни минути за Кантер във втората част позволиха на гостите да увеличат преднината си до 13 точки (35-22). В този момент Клей Томпсън, който бе започнал мача с успеваемост 0/7, отбеляза четири последователни тройки. Два търноувъра в края на полувремето за ОКС бяха наказани и двата тима се оттеглиха при резултат 48-42, като Тъндър можеха да съжаляват, че нямат по-голям аванс. Андре Робърсън вършеше чудесна работа в защита срещу Къри и Томпсън.

  • След почивката Уориърс започнаха да вкарват само и единствено от тройката, като нямаха реализиран кош за две точки в първите шест минути на третата четвърт. Феноменалната стрелба на Голдън Стейт комбинирана с безидейността на Оклахома в нападение даде преднина на домакините. Тъндър успяваха да доминират при борбите в нападение, но затрудненията им при отбелязването на точки не позволяха да се възползват от предимството си. В този момент пейката на Уориърс нанесе своя удар и серия от 12-0, водена изцяло от резервите, позволи на Голдън Стейт да се оттегли в края на частта с комфортен аванс при 71-60. Оклахома записа своята най-слаба четвърт във възможно най-неподходящия момент, като Уестбрук и Дюрант бяха твърде предвидими в опитите си да форсират нападението на тима.

  • В заключителния период Тъндър успяха да съкратят изоставането си до 4 точки, но в този момент започна избухването на Стеф Къри. Поредната абсурдна тройка през човек, която бе последвана от успешни стрелби от далечно разстояние за Томпсън и Грийн и преднината на домакините отново достигна 11 точки. Дюрант обаче отказваше да се предаде и седем последователни точки от неговата страна отново скъсиха дистанцията – 90-86. С по-малко от минута и половина до края на срещата Дреймонд Грийн и Уестбрук се хвърлиха на пода в борба за топката, като Грийн успя да вземе таймаут. Уориърс имаха пет секунди на часовника до края на нападението си и Къри бе фаулиран от Ибака при стрелба от тройката – нарушение, което на практика сложи край на надеждите на Оклахома. Къри бе безпогрешен от фал линията, а за капак на всичко добави и още една тройка в последвалата атака,  завършвайки с 15 точки в последната четвърт. Публиката в Оракъл бе в екстаз.

  • Във втори пореден мач Уориърс имаха по-добра успеваемост при стрелбата от тройката от колкото от полето като цяло. В някои от ситуациите защитата на Оклахома просто нямаше как да играе по-добре, като това е може би първия сблъсък, в който Къри се представя на MVP нивото, показано през редовния сезон.
  • Тъндър насочват поглед към лятото и бъдещето на Кевин Дюрант, докато Голдън Стейт се завръща във финалите, където отново ще се изправи срещу тима на Кливланд. Този път няма оправдания и за двата отбора, като можем само да се надяваме серията да бъде толкова оспорвана, колкото бе сблъсъкът срещу ОКС. Първият мач е в четвъртък.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here