Торонто с нова победа. Раптърс изравниха резултата в серията.

0
122
Кливландмач №4ТоронтоИзточна КонференцияНБА Плейофи 2016
99:105ФиналиCLETOR
22
  • Тимът на Кливланд имаше 17 поредни победи в плейофите в Източната конференция, който датираха до втория кръг през 2015. Изведнъж Кавс записаха две последователни поражения в Торонто и финалите на изток започват да приличат на оспорвана серия.
  • Срещата започна равностойно, като двата тима си разменяха кошове и в края на първата четвърт Раптърс имаха малка преднина (30-27). Втората част обаче се превърна в „шоуто на Кайл Лаури“, който отбеляза 15 от своите 35 точки в нея. Домакините правеха каквото си искат в нападение, тъй като защита на Кавс бе доста разочароваща. В същото време пък Кливланд не можеше да вкара опитите си от тройката – 3/22 през първите 24 минути – а възпитаниците на Тайрън Лу сякаш се притесняваха да пробиват към коша заради присъствието на Бисмак Биомбо. Така на полувремето двата тима се оттеглиха при резултат 57-41 в полза на Торонто.

  • След почивката събитията на полето продължиха да се развиват по подобен начин и въпреки че Кавс успяха да скъсят малко изоставането си, Раптърс все още имаха двуцифрен аванс в края на третата четвърт (69-58). В началото на заключителния период обаче Кливланд включи на друга предавка и отбеляза в 12 последователни атаки, като в центъра на събитията бяха ЛеБрон и резервите на Кавалиърс в лицето на Делаведова, Фрай и Джеферсън. След този рън гостите успяха да поведат с две точки (96-94), но в оставащите малко под пет минути до края на срещата, Кливланд вкара само един кош. В същото време Раптърс успяха да излязат напред, добирайки се неколкократно до фал линията. С по-малко от 30 секунди до края на срещата Лаури проби към коша. Пазен от Джей Ар Смит, който бе разминат безпроблемно, гардът на Раптърс отбеляза и сложи край на надеждите на Кливланд за победа в мач №4.

  • Йонас Валанчунас бе на разположение на Дуейн Кейси, но наставникът предпочете да не рискува и избра да го остави на пейката. Центърът по-всяка вероятност обаче ще вземе участие до края на серията.
  • Лаури и ДеРоузан бяха на върха на своите възможности. Отбелязаните от тях 67 точки са най-много от както двамата са в Торонто. Защитата на Кавс имаше сериозни проблеми с опазването им, като нито Ървинг, нито Джей Ар Смит могат да се похвалят с добра игра в защита. Бисмак Биомбо пък отново имаше силно присъствие под коша.
  • Очаквано, темпото с което Кавс стреляха от тройката през първите два кръга нямаше как да не спадне. Тимът на Кливланд сякаш забрави да пробива към коша, като се добра до фал линията едва 9 пъти. Наличието на Биомбо със сигурност има роля за това, но сякаш гостите бяха доволни да пробват късмета си от дистанция. В същото време защитата на Кавалиърс бе под всякаква критика, като Раптърс на практика получаваха удобни позиции за стрелба през целия мач.
  • ЛеБрон остана на игрището цели 46 минути, като усилията, които хвърли, в крайна сметка не бяха възнаградени. Едва ли можем да говорим за сериозна умора в редиците на Кавс, но Джеймс със сигурност е разочарован, че тимът му не си тръгва с победа.
  • Мач №5 от серията е в сряда. Ако включим и редовния сезон, отборът-домакин е спечелил всяка една среща в сблъсъците между двата тима и Кавс ще се надяват тази тенденция да продължи. Торонто вече надскочи всякакви очаквания, но възпитаниците на Дуейн Кейси едва ли са готови да се предадат без бой.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here