Раптърс с първа победа в серията

0
127
Кливландмач №3ТоронтоИзточна КонференцияНБА Плейофи 2016
84:99ФиналиCLETOR
21
  • Тимът на Кливланд бе записал 10 поредни победи в плейофите, но ето че серията намери своя край, след като Кавс бяха надиграни от Торонто при първото си гостуване в Канада.
  • Срещата започна равностойно, но Раптърс имаха малка преднина след началните 12 минути, като това бе първата четвъртина, която Торонто печели в серията. Рън от 13-2, започнал в средата на втората част, даде солиден аванс на домакините и на почивката двата тима се оттеглиха при резултат 60-47 в полза на Раптърс. Точно преди полувремето пък се разигра следния инцидент:

https://streamable.com/s191

  • След подновяването на играта тимът на Кливланд започна по-уверено и успя да скъси изоставането си до 6 точки, но не успя да се приближи повече в резултата до края на срещата. Торонто изигра може би най-силния си мач от началото на плейофите, докато за Кавс спокойно може да се каже, че това бе най-разочароващото им представяне.
  • Бисмак Биомбо бе „огромен“ в мач №3. Центърът на Раптърс доминираше в подкошието, като взе цели 26 борби – плейофен рекорд от 1984 насам (от както се води подобна статистика), заставайки до имена като Дуайт Хауърд и Хакийм Оладжуон.

  • ДеМар ДеРоузан отново направи силен мач, но този път получи подкрепа и от своя backcourt партньор, Кайл Лаури. ДеРоузан се бе съсредоточил да търси пробиви към коша, като 22 от неговите 24 изстрела са били през човек, но това не се оказа проблем за гардът на Раптърс.
  • Кливланд изпитваше затруднения както в нападение, така и в защита. В офанзивен план движението на топката сякаш бе спряло и Кавс търсеха твърде много надигравания 1-в-1. Кайри Ървинг и Кевин Лъв имаха доста посредствено представяне при стрелбата от полето, като двамата завършиха с комбинирано 4/28 (14%). Лъв бе оставен на пейката през цялата последна четвърт от Тайрън Лу.
  • Нов грозен инцидент в края на срещата, който по всяка вероятност ще бъде санкциониран от лигата.

https://streamable.com/5dzn

  • Въпреки поражението, Кавалиърс едва ли са твърде притеснени за крайния развой на серията. Раптърс ще се надяват да повторят представянето си от снощния сблъсък като играчите на Дуейн Кейси със сигурност са натрупали увереност след победата. Мач №4 е в понеделник.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here