Уориърс изравниха резултата в серията след категоричен успех у дома

0
183
Оклахомамач №2Голдън СтейтЗападна КонференцияНБА Плейофи 2016
91:118ФиналиGSWOKC
11
  • Тимът на Голдън Стейт бе притиснат до стената след загубата в първата среща и трябваше да търси задължителна победа в мач №2. Къри избухна в третата четвърт и „воините“ убедително надиграха ОКС, изравнявайки резултата в серията.
  • Мачът започна равностойно, като домакините поддържаха малък аванс през първото полувреме. Тъндър отново имаха висок брой търноувъри, но феноменалната игра на Дюрант във втората четвърт ги държеше в резултата. Оклахома обаче губеше битката при борбите – нещо, което малцина са очаквали.

  • Тройка на Дион Уейтърс в края на втората част даде първата и единствена преднина за гостите при 47-46. Публиката в Оракъл бе притихнала, но точно в този момент нещата започнаха да се обръщат. Андре Игуодала отбеляза 7 точки в последните две минути. Три от тях дойдоха след глупаво нарушение на Ибака при стрелба на Иги от тройката, а след това последва и този абсурден акробатичен изстрел:

  • След серия от 8-0 в края на втората четвърт „воините“ се оттеглиха на полувремето при резултат 57-49 в тяхна полза. След подновяването на играта дойде и моментът на Стеф Къри. Най-полезният играч в лигата избухна, отбелязвайки 15 последователни точки за Голдън Стейт и общо 17 в третата четвърт. Авансът на домакините достигна 20 точки и преди заключителния период резултатът бе 88-68 в тяхна полза. Донован остави Уестбрук и Дюрант в игра, но след като разликата набъбна още, той набързо ги сложи на пейката и пусна резервите на полето, тъй като мачът на практика се доиграваше.

  • Дюрант отбеляза 16 точки във втората четвърт, но допусна твърде много търноувъри в течението на срещата. Защитата на Уориърс пък доста често пращаше втори човек към него след почивката и това ограничи значително шансовете му. Друга неприятна тенденция за ОКС бе фаулирането на стрелци, което се случи неколкократно в мача. В повратен момент в третата четвърт Дюрант извърши нарушение срещу Къри при стрелба от тройката. Видимо недоволен от съдийското отсъждане, Кей Ди си изпроси и техническо такова и Къри получи правото да изпълни четири последователни изстрела от фала.
  • Тъндър загубиха и битката при борбите, като сякаш само Стивън Адамс играеше с достатъчно енергия, когато трябваше да се подсигури борба в защита. Уориърс получиха твърде много шансове за second chance точки, а в такъв случай е почти невъзможно Тъндър да стигнат до крайния успех.
  • Пейката на Голдън Стейт бе с изключително ценен принос за победата, като Андре Игуодала бе катализаторът през първото полувреме. Силно включване и от страна на Фестъс Езили, който имаше голяма заслуга за спечелването на битката при борбите.
  • Резултатът в серията е изравнен, като двата тима ще се срещнат за мач №3 в Оклахома в неделя. Тъндър в известна степен изпълниха задачата си да откраднат домакинското предимство, но сега е техен ред да го защитят пред собствена публика.

 

ИЗВЪН ПЛЕЙОФИТЕ:

Никс ще имат нов треньор и неговото име е Джеф Хорначек. Феновете на нюйоркчани трябва да са доволни, тъй като Кърт Рамбис няма да продължи да е наставник на тима. Дали Хорначек е правилният човек за Никс и дали триъгълното нападение ще е неговата баскетболна философия ще покаже само времето.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here