Кливланд прегази Торонто в първия мач от финалите на изток

0
186
Торонтомач №1КливландИзточна КонференцияНБА Плейофи 2016
84:115ФиналиCLETOR
10
  • До тук с теорията, че Кавс ще са изгубили игровия си ритъм поради голямата пауза, която имаха между втория кръг и финалите в конференцията. Дали Раптърс са изморени от серията с Хийт? Дори и да е така Торонто няма да има време за почивка, тъй като всички мачовете от финалите на изток – колкото и да са те – се играят през ден.
  • Раптърс започнаха добре в първата четвърт и дори поведоха със 7-0, но тази преднина нямаше да се задържи за дълго. Кавс затвориха четвъртината с рън от 8-2 и резултатът бе 33-28 в тяхна полза. В първите шест минути на втората част бе решен и крайния изход от срещата. Торонто нямаше вкаран кош, докато Кливланд получаваше каквото си поиска под коша. Нова серия от 16-2 и преднината на Кавалиърс бе достигнала до 19 точки. Гостите така и не успяха да се съвземат от този удар, като Кливланд се постара да увеличи разликата до края на мача.
  • Сякаш изплашени от случилото се с Атланта, Раптърс бяха решили да спрат опитите от тройката за тима на Кливланд. Проблем в стратегията им обаче се оказа, че Кавс движеха топката твърде добре и постоянно играчи на домакините се озоваваха сами под коша. Кавс отбелязаха цели 56 точки в пейнта, като също така успяваха да се доберат многократно и до фал линията. ЛеБрон Джеймс бе безпогрешен (9/9) до средата на третата четвърт, като всичките му изстрели бяха дошли от близко разстояние.

  • Тимът на Торонто загуби доста категорично битката при борбите (45 срещу 23), като видимо се усеща липсата на Йонас Валанчунас. ДеРоузан имаше добра вечер при стрелбата, отбелязвайки 12 точки в първата четвърт, докато Лаури отново изпитваше затруднения. И двамата обаче не успяха да се доберат до фал линията нито веднъж, а това е един от най-силните елементи в играта им. Кавс бяха изпълнили 20 изстрела от фала през първото полувреме, докато Раптърс имаха само 2 опита от наказателната линия.
  • ДеМаре Керъл имаше задачата да пази ЛеБрон и определено не се справи в мач №1. Крилото на Раптърс натрупа лични нарушения, а Джеймс правеше каквото си иска в нападение.
  • Следващият двубой от серията е в четвъртък, като Раптърс ще трябва да покажат доста по-убедителна игра, ако искат да направят сблъсъка поне малко интересен.

 

ИЗВЪН ПЛЕЙОФИТЕ:

Отборът на Филаделфия спечели драфт лотарията. Сиксърс ще избират първи, а след тях се наредиха тимовете на Лейкърс и Селтикс. „Езерняците“ успяха да запазят пика си, докато Бостън може да благодари на Бруклин за предната позиция, която Селтикс имат в драфта. Нито един отбор не скочи спрямо предварително определения ред на база рекордите от редовния сезон, което се случва за първи път, от както лотарията се провежда по настоящата система.

https://twitter.com/Jeremy_Woo/status/732747535593418753

Това е и пълният ред, спрямо който отборите ще избират в предстоящия драфт:

4

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here