Тъндър си уредиха среща с Уориърс след успех над Сан Антонио

0
285
Сан Антониомач №6ОклахомаЗападна КонференцияНБА Плейофи 2016
99:113Втори кръгSASOKC
24
  • След мач №1 едва ли мнозина са вярвали, че серията между Сан Антонио и Оклахома ще завърши по сходен начин. Спърс, които записаха най-добрия редовен сезон в историята на организацията, печелейки 67 мача, ще трябва да се примирят с отпадане във втори кръг. Западната конференция е жестока.
  • Сан Антонио започна със силен старт и поведе с 19-13, но от този момент нататък всичко се обърна на 180 градуса. ОКС затвори първата четвърт със серия от 12-0 и Грег Попович реши да предприеме нестандартни ходове, пускайки за първи път в серията Кевин Мартин и Бобан Марянович. Сръбският гигант бе заедно на игрището с Тим Дънкан, като това видимо бе опит да се попречи на петицата на Тъндър, включваща Адамс и Кантер. Спърс обаче изпитваха затруднения в нападение, като нямаха отбелязана тройка през първото полувреме. Причина за това бе отново нетипичното за Сан Антонио търсене на надигравания 1-в-1, което водеше до трудни изстрели, като кредит трябва да се отдаде на защитата на Оклахома. В същото време Тъндър играеха с огромна енергия пред собствена публика, като Андре Робърсън, който на практика бе невидим в серията до момента в офанзивен план, отбеляза две тройки. Гардът на ОКС отново демонстрира много добра игра в защита и присъствието му се усещаше във всеки един момент:

https://streamable.com/468t

  • Оклахома завърши втората четвърт със серия от 17-2 и се оттегли на полувремето при резултат 55-31. Спърс бяха отбелязали едва 12 точки във втората част (5/23 от полето). С подновяването на играта Грег Попович прибегна към ниска петица, оставяйки Тим Дънкна на пейката за сметка на Ману Джинобили. Паркър пък пресираше Уестбрук в собствената му половина при изнасянето на топката. Сан Антонио отбеляза 34 точки в третата четвърт – видим прогрес спрямо първото полувреме – но за тяхно съжаление Тъндър бяха вкарали 36. Така преди началото на заключителния период преднината на домакините бе 26 точки.
  • Спърс нямаше да се дадат без бой и отпускане в редиците на Оклахома им позволи да стопят разликата до 11 точки. Ключов принос за завръщането в мача имаше Тим Дънкан, а Грег Попович бе избрал да остави Паркър на пейката, като вместо него в игра се бе появил Андре Милър. Последва обаче следната поредица от действия, която на практика сложи край на надеждите на „шпорите“:

https://streamable.com/uhn0

  • Това бе най-добрият мач за Оклахома в плейофите до момента. Дюрант и Уестбрук бяха на познатото феноменално ниво, но останалите играчи в състава като Робърсън, Адамс и Ибака също имаха огромен принос. Защитата на ОКС, която бе критикувана от мнозина по време на редовния сезон, направи всичко възможно да вгорчи живота на Сан Антонио. В случая с Адамс трябва да се отбележи, че той е получил венозна инжекция срещу обезводняване преди мача, тъй като е имал проблеми, породени от мигрена. Новозеландецът не бе разколебан в нито един момент.
  • След края на срещата за пореден път се видя огромното уважение между двете организации. Дали това са последните мигове, в които виждаме Дънкан и Джинобили на игрището? Кой знае. Няма как обаче да не се поклоним пред величието на Тим Дъкан.

https://streamable.com/yk84

  • Тъндър отправят поглед към финалите в конференцията, където ще ги чака нов изключително труден съперник – отборът на Голдън Стейт. Двата тима имаха доста интересни сблъсъци по между си през редовния сезон и можем само да се надяваме, че ще станем свидетели на още една оспорвана серия. Първият мач от финалите на запад е в понеделник.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here