Нови победи и 2-0 за фаворитите

0
220

Маями 115-103 Шарлът (2-0)

 • Успеваемостта при стрелбата на Хийт е абсурдна. След като изглеждаше, че няма как да бъде повторен ефекта от мач №1, тимът на Маями завърши със следните показатели – 57.9% от полето и 56.2% от тройката. Не е ясно колко дълго „горещите“ ще продължат да бъдат горещи, но тези цифри са безумни и просто няма как да бъдат поддържани в дългосрочен план.
 • Шарлът също затвърдиха една тенденция от първата среща, завършвайки едва 1/16 от тройката (6%). Отново ще напомня, че Хорнетс бяха отбора с най-голям скок през редовния сезон при стрелбата от дистанция и би трябвало да станем свидетели на промяна в положителна посока в следващите мачове.
 • Ник Батум навехна глезена си, като според слухове контузията може да е сериозна и крилото на Хорнетс да пропусне остатъка от серията. Ако това се окаже истина, то задачата на Шарлът става немислимо трудна.
 • Хасан Уайтсайд продължава да тероризира подкошието, но в мач №2 Стийв Клифърд хвърли срещу него Ал Джеферсън. Това се превръща в един от по-интересните индивидуални сблъсъци от серията. Въпреки атлетичността си, Уайтсайд има проблеми срещу играчи, които разчитат предимно на умения, от колкото на физически качества, а Джеферсън е един от най-добрите в лигата с гръб към коша.
 • Пресконференцията на Стийв Клифърд след края на срещата беше изключително интересна.

https://streamable.com/a5s3

 

Кливланд 107-90 Детройт (2-0)

 • Не се подлъгвайте по крайния резултат – Кливланд ще трябва да положат значителни усилия срещу тима на Детройт. Нещо, което не се е случвало с отбор на ЛеБрон в първи кръг от доста време насам.
 • Кавс изравниха рекорда за най-много вкарани тройки в плейофите, като Джей Ар Смит бе с основна заслуга за това, завършвайки 7/11 (63.6%) от далечно разстояние. Кливланд приключи срещата с по-добра успеваемост от тройката (52.6%), от колкото от полето като цяло (50%).
 • Очаквано стрелбата на Детройт от мач №1 не се повтори. Пейката на Пистънс също не допринесе с кой знае какво, което е съвсем нормално, тъй като бе една от най-слабите в лигата през редовния сезон.
 • Станли Джонсън и ЛеБрон Джеймс си размениха любезности на игрището, като новобранецът направи смели коментари след края на мача, че е успял да „влезе в главата на ЛеБрон“.
 • Андре Дръмънд. Центърът на Детройт имаше главна роля в мач №2, което може да се види доста лесно когато погледнем към цифрите на Пистънс – 48 points in the paint. Неговото присъствие при всяка една pick-and-roll комбинация дава възможност на гардовете на Детройт за по-лесни пробиви към коша, тъй като вниманието е насочено към Дръмънд и защитата на Кливланд не иска да дава лесни точки след alley oop забивка. Със стрелба от фал линията 4/16 обаче (25%) е редно да се зададе въпросът колко точно позитиви носи Дръмънд със себе си и дали Ван Гънди не трябва да ограничи минутите му?

 

Л.А. Клипърс 102-81 Портланд (2-0)

 • Проблемите на Блейзърс в нападение продължиха и в мач №2, като възпитаниците на Тери Стотс изпитват огромни затруднения срещу агресивната защита на Клипърс. Факт е, че в редиците на Портланд няма много играчи, които да могат сами да си създадат позиции за стрелба и когато Лос Анджелис неутрализира Лилард, то резултатите са видими.
 • За всеобща изненада пейката на Клипърс направи един от най-силните си мачове от както Док Ривърс е треньор на тима. В изцяло различна светлина обаче се представиха резервите на Портланд, завършвайки с едва 10 отбелязани точки.
 • Блейк Грифин отново показа няколко забивки, но като цяло се вижда, че представянето му е далеч от познатото ниво. Тежкото крило на Клипс трябва да влезе във форма до края на серията, за да има отборът шансове да се противопостави на Голдън Стейт във втори кръг. Разбира се, ако и двата тима се класират за него, но към момента това изглежда доста вероятно.
 • Крис Пол и Джей Джей Редик категорично печелят дуела между гардовете на двата отбора до момента. Можем само да се надяваме, че когато серията се пренесе в Портланд ще станем свидетели на по-оспорвани мачове.

 

Извън пелйофите:

 • Минесота вече има нов треньор и неговото име е Том Тибодо. „Вълците“ удариха джакпота, взимайки най-желаното име на пазара, като е изключително интересно колко време ще бъде нужно на Тибс за да се завърнат Тимбърулвс в плейофите. Може би ще станем свидетели на това догодина?

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here