Убедителни победи за Атланта и Сан Антонио

0
128

Атланта 89-72 Бостън (2-0)

  • Хоукс натрупаха двуцифрена преднина в първата четвърт, която се дължеше както на добрата им игра в нападение, така и на защитата, която удържа Бостън до едва 7 точки – най-малко отбелязани в рамките на една четвърт в историята на Селтикс. Гостите трябваше да доиграят срещата в ролята на догонващи, като така и не успяха да се съвземат от удара в началото на мача.
  • Кайл Корвър бе в стихията си за разлика от мач №1, стреляйки 5/7 от тройката (71.4%). Пол Милсап имаше затруднения при отбелязването на точки тази вечер, но подобно на Корвър това едва ли ще се повтори отново до края на серията.
  • Липсата на Ейвъри Брадли за Бостън се забелязва както в офанзивен, така и в дефанзивен план. Селтикс нямат достатъчно играчи, които да стрелят добре от тройката и по този начин нападението на тима много трудно може да пробие защитата на Атланта. Усилията на играчите на Хоукс основно са коцентрирани върху Айзеа Томас и когато липсват стрелци, които да накажат „ястребите“ задачата на Бостън става изключително трудна. Отсъствието на Брадли в защита също се забелязва, тъй като няма кой да преследва гардовете на Бостън по цялото игрище. Ако погледнем към цифрите, Тийг, Шрьодер, Корвър и Сефолоша имат успеваемост 18/29 (62%) в снощният сблъсък срещу 8/34 (23.5%) в мач №1.
  • Game 3 се превръща в задължителна победа за Бостън, ако тимът иска да запази реалистични шансове за продължаване в следващия кръг.

Сан Антонио 94-68 Мемфис (2-0)

  • Нищо ново в мач №2. Без много излишни усилия Спърс продължават да налагат стила си на игра, доминирайки тима на Мемфис във всеки един аспект.
  • Единствения позитив за Гризлис от снощната среща – 16 борби в нападение, които доведоха до second chance points. Мемфис ще трябва да вложи всичките си усилия за да вземе поне един мач у дома в серията и да избегне загуба с 4-0.
  • Грег Попович лаконично заяви в пресконференцията след мача, че не е доволен от грешките на отбора – 19 търноувъра, от които обаче Гризлис не можаха да се възползват, отбелязвайки едва 6 точки при бърза атака.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here