Рокада в лагера на Никс. Фил Джексън заменя Фишър за Рамбис

0
187
Дерек Фишър | NBA.com

След като прекара година и половина начело на Ню Йорк Никс, Дерек Фишър (40-96) бе освободен от поста старши треньор на отбора. До края на кампанията тимът ще бъде воден от Кърт Рамбис, който стана 27-мия треньор в историята на организацията на Никс.

Президентът по баскетболните операции на отбора Фил Джексън не изпадна в подробности около взетото от него решение, заявявайки лаконично:

„…беше време за промяна“

От началото на календарната 2016та, Никс са 8-13, включително 1-9 за последните десет изиграни срещи. Цифри, които по никакъв начин не изглеждат впечатляващо за феновете на Никс. Цифри, които очевидно не допадат и на Фил Джексън.

Според Джексън, този ход би трябвало да бъде и голямо облекчение за Фишър, визирайки невъзможността му да се справя с напрежението, което се създава около един треньор в лигата (особено в Ню Йорк).

„Девет загуби в последните десет срещи. А нашата главна цел е да побеждаваме. Дерек беше добре подготвен, подхождайки към задълженията си изключително сериозно и професионално. Но на нас ни трябват победи. Беше време за промяна, така че да поставим отбора в изгодна за нас позиция.“

 Тук може би трябва да припомним, че Фишър не бе сред фаворитите на Джексън през лятото на 2014-та, когато се назначаваше треньор на отбора. Стан Ван Гънди и Стийв Кър приеха офертите на други отбори. Така на 10ти юни 2014г., Джексън поверява „кормилото“ на Никс на стария си познайник Дерек Фишър – треньор новобранец. Отборът на Никс бе в процес на подновяване, а с това нямаше и почти никакви очаквания от страна на ръководството към новия треньор.

До края на настоящата кампания, отборът ще се води от Кърт Рамбис, като опцията за класиране в плейофите все още седи на дневен ред в клуба.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here