Джоаким Ноа се нуждае от операция, пропуска остатъка от сезона

0
212

Центърът на Булс, Джоаким Ноа, ще претърпи операция на лявото рамо и се очаква да отсъства от игра от четири до шест месеца.

Това не е първият път, в който Ноа се сблъсква с такава контузия. Той нарани лявото си рамо на 21-ви декември и пропусна почти месец с леко разкъсване. В петък вечер по време на загубата на Чикаго срещу Далас, Ноа претърпя повторна контузия във втората четвърт, след която веднага се прибра в съблекалнята.

Говорители на отбора съобщиха, че след преглед с MRI в събота е установено, че операцията за стабилизиране на лявото рамо е наложителна. Детайлите около дата и място на операцията все още не са финализирани, но времето за възстановяване ще е между четири и шест месеца, което почти сигурно означава, че Ноа ще пропусне остатъка от сезона. Очаква се той да се възстанови напълно.

Съотборниците на Ноа не знаеха с точност сериозността на контузията, но можеха да предположат по начина, по който той изглеждаше (и звучеше) след нея.

Ето какво каза Таж Гибсън след мача в петък:

“Когато това е човекът, с който сте били “на война” заедно, минали сте през всякакви обстоятелства през последните осем години и той е един от емоционалните лидери на отбора, тогава те удря право в сърцето да го виждаш така. Напомни ми за първата контузия на Дерик. Никой не иска да вижда своя човек така.”

Това пък бяха думите на Роуз след като беше свидетел на контузията на Ноа:

“Заболя ме, защото знам колко здраво работи, колко много иска да е на терена и колко много значи за отбора. Ужасно е.”

През целия сезон Ноа имаше проблеми с приспособяването си към ролята на резервен играч, с която се сдоби след назначаването на новия треньор, Фред Хойбърг, но си остана сърцето и душата на отбора в добри и лоши времена. В краткосрочен план отсъствието му значи повече игрово време за Боби Портис в ротацията. Но ако погледнем по-дългосрочно има шанс това да е бил последният мач на Ноа за Чикаго. Той ще бъде свободен агент след края на сезона и само времето ще покаже как ще продължи кариерата му.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here