Нетс уволняват Лайнъл Холинс. Били Кинг отстъпва от длъжност.

0
187
Лайнъл Холинс, Били Кинг | NBA.com

Настоящата кампания е на път да се превърне в тотална катастрофа за тима от Бруклин. Отборът е спечелил едва 10 победи от началото на сезона и заема 28-мо място измежду всички отбори в лигата. Реакцията от страна на собствениците на клуба не закъсня.

От централата на Нетс съобщиха, че старши треньорът Лайнъл Холинс е бил уволнен, а генералният мениджър на тима Били Кинг е отстъпил от поста си.
До края на сезона, отборът ще се ръкводи от помощник-треньора Тони Браун, а позицията на генералния мениджър в клуба за сега ще остане свободна – поне докато не се намери най-подходящия кандидат за нея.

Ето го и официалното съобщение на собственика на тима Михаил Прокоров:

„Обмислих внимателно ситуацията и установих, че е време за нов старт и нова посока, по която отборът да поеме. Промяната сега, ще ни позволи да използваме остатъка от сезона да направим най-добрия избор при запълване на вакантните места. По всичко личи, че имаме нужда от ново ръководство. С подходящия баскетболен мениджмънт и треньорски щаб ще се опитаме да създадем една изцяло нова среда, манталитет и идентичност на отбора, така че да станем приятни за гледане и цял Бруклин да се гордее с нас.
Натрупахме огромен опит през последните шест години и именно той ще ни е от полза при взимане на бъдещите ни решения.

Бих искал да благодаря на Били за отличната работа, която свърши за развитието на Бруклин Нетс. Във всеки един момент от съвместната ни работа той бе изключително отдаден в опитите си да изгради отбор победител и също така, бе ключов фактор за трите последователни визити на Нетс в плейофите през последните три години. Освен всичко това, винаги е бил добър приятел, колега и партньор.

От името на целия отбор на Нетс бих искал да благодаря и на Лайнъл Холинс за усилията, упорития труд и отдадеността му към тима.“

В своето изявление, Прокоров не пропусна да благодари и на феновете, като обеща че светлите дни за Бруклин Нетс тепърва предстоят.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here