Коби Брайънт и Найки стартираха нов съвместен проект, озаглавен: „11 Lessons From The Master“, в който „мамбата“ ще дава своеобразни уроци към простосмъртните, за това как да бъдеш велик. Кампанията рекламира последните продукти от новата баскетболна колекция – Kobe XI.

Урок 1 – Обичай омразата

СМЕЛОСТТА Е УБЕЖДЕНИЕ

Тя започва с едно чувство. Че ти имаш нещо, което трябва да споделиш със света. Че имаш нещо за доказване. Че трябва да кажеш нещо. Че трябва да бъдеш чут. Че си от значение. Че ти може да направиш разликата. Куражът е това, което разделя мечтателите от тези, които наистина го правят. Смелостта променя играта. Без смелост няма да има промяна.

Смелостта не е липса на страх. Тя е да се изправиш пред страха и да го погледнеш в очите. Ако се поддадеш на страха няма да стигнеш до никъде. Ако му позволиш да стигне до теб, той ще те спре още преди да си започнал. Страхът ще те държи „замразен“.  Но в някакъв момент трябва да разчупиш леда. Спираш да трепериш и започваш да се бориш срещу него. Страхът не е лошо нещо. Всички имаме страхове – дори и най-великите. Той ни показва кое е важно. Страхът ни показва правилната посока. Но само куражът може да ни отведе там. Смелостта е това, което ни кара да действаме.

ЩЕ ИМА СИЛИ, КОИТО РАБОТЯТ СРЕЩУ ТЕБ

Работи повече. Успех или загуба, ти ще си победител; дали чрез представяне или по принцип. Точно сега или в определеното време в бъдеще. В листа със статистики или в книгите с история. Защото не може да се състезаваш срещу смелостта. Ти ставаш смелостта. Тя става част от теб и това, което представляваш. Докладите на скаутите не могат да и попречат.

Направи нещо за мечтата си. Страхът да не реализирам своя потенциал ме плашеше повече от това, да се опитам да го постигна. Затова се впуснах към него. Това не беше съдба. Това беше решителност. Аз не бях роден за това. Аз си скъсах задника от работа за това. Имаше голям риск, но наградата беше величие.

 

Всички имаме неувереност и съмнения в себе си. Не ги отричаме, но също така не се предаваме. Ние се възползваме от тях.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here