Коби дава съвети на младото поколение

0
85
ДиАнджело Ръсел, Коби Брайънт | NBA.com

Иконата на Лейкърс иска да предаде щафетата след 20 години с отбора.

Брайънт, който обяви своето оттегляне преди месец, иска да бъде ментор на новото поколение на Лейкърс и сподели няколко истини, които той счита за фундаментални.

„Много е трудно да кажеш на играч на тези години, че най-важните неща са съчувствието и отзивчивостта.“ сподели Коби след мача в неделя. „Това се научава с времето.“

И наистина е така, пример е и самият Брайънт, чийто тежък характер доведе до раздялата с Шакийл О’Нийл. Но с годините, Коби се промени и се научи да бъде по-отзивчив.

Той сподели мисли на своя легендарен треньор Фил Джаксън, за необходимостта от съотборници и отборният дух.

„Най-важното качество, което се изисква, за да бъдеш лидер и да печелиш титли, е способността да се поставяш на мястото на другите.“ каза Мамбата. „Това е най-важнотото. Не таланта или индивидуалните качества, а това да умееш да разбираш през какво минават другите и да им съчувстваш. И тогава, ще можеш да си комуникираш по-ефективно с тях и по-този начин да ги мотивираш да дават най-доброто от себе си. Да извличаш най-доброто от даден човек, не означава да му подаваш добри пасове и да му създаваш чисти шансове. Най-важното е да се докосваш до хората, да говориш с тях и да им помагаш да се справят с проблемите, които имат. А това се постига много трудно.“

След две десетилетия единакът на лигата все пак е научил едно-две неща за лидерството, дори и не винаги да ги е прилагал.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here