Пау Гасол записа мач №1000 в лигата

0
130

Пау Гасол се присъедини към отбора на Чикаго Булс през лятото на 2014 и противно на очакванията записа изключително солидни цифри на сметката си през изминалата кампания. Стабилното му представяне продължава и през настоящия сезон, като само преди броени дни записа 26 точки и 19 борби (3 асистенции и 4 блока) срещу Денвър, при успеваемост 12/19 от полето. Играчи с подобна статистика изкарват двойно и тройно повече от седемте милиона, които Гасол ще получи този сезон. ($7,448,760)

След края на въпросната среща с Нъгетс, Гасол бе попитан за коментар около договора си и по-точно дали смята да се възползва от клаузата в него (player option), за да го удължи или възнамерява да я отхвърли, превръщайки се в свободен агент след края на настоящата кампания.

“Ако продължа да играя, както го правя сега, знам, че ще имам варианти.”

Ако Гасол продължава да подобрява играта си през остатъка от сезона и Булс стигнат по-напред в плейофите е твърде възможно Гасол да изкара доста пари, ако подпише с нов отбор. Със сигурност повече от тези, които получава сега. Таванът на заплатите ще е по-висок следващото  лято и отборите ще предлагат още по-добри договори. Гасол е играч, който си заслужава да се вземе с такъв договор дори на 35 – с шампионския си произход, лидерството на ветеран и другите качества, които притежава.

“Просто се опитвам да играя толкова добре, колкото мога за позицията, в която съм в момента. Разбирам, че нещата сега са малко по-различни, но докато продължаваме да печелим и да се подобряваме като отбор всички жертваме по нещо, за да изпълняваме нещата, които треньорите ни изискват от нас.”

Чрез привличането на Гасол обаче един отбор получава нещо повече от играч. Той е от типа състезатели, които ще подготвят организацията за бъдещето, играейки ролята на играч-треньор в съблекалнята. Този факт прави Гасол ценен кадър за всеки отбор – претендент за титлата.

В края на изминалата седмица испанецът стана 116-тият играч в историята на лигата с 1000 участия зад гърба си при професионалистите. Имайки предвид юбилейното постижение Гасол се обърна към феновете си в социалните мрежи, провокирайки ги да споделят видео материал с техни любими моменти от кариерата му. На кой би му хрумнало, че доказан „шегобиец“ като Дирк Новицки ще вземе участие в инициативата:

 

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here